Άρχισε λίγα λεπτά πριν τις 14:30 η συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, με τους εκπροσώπους της Σούπερ Λιγκ στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Από την πλευρά της Λίγκας το παρόν έδωσαν οι Γκαγκάτσης και Μπαταγιάννης, από τον ΟΦΗ Πουρσανίδης, Μπούσης και Σαμαράς, από τον ΠΑΣ Χριστοβασίλης, από την ΑΕΛ Μάρκου, από τον Αστέρα Τρίπολης Δημήτρης Μποροβήλος, από τον Πανιώνιο Δάρας, από τον ΠΑΟΚ Μάκης Γκαγκάτσης και από τον Απόλλωνα Μονεμβασιώτης.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης ήταν ξεκάθαρος στην πρόταση των εκπροσώπων της Super League που του ζήτησαν να μην ισχύσει η αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων.

Πριν ξεκινήσει η συνάντηση με τον Γιώργο Βασιλειάδη στο Υφυπουργείο, η αντιπροσωπεία της Super League φρόντισε να κάνει γνωστές τις διαθέσεις της για το θέμα της αναδιάρθρωσης, με τους εκπροσώπους των ομάδων να επιθυμούν να μην ισχύσει.

Σε συνέχεια των αρχικών του προθέσεων πάνω στο συγκεκριμένα θέμα, ο Γιώργος Βασιλειάδης ξεκαθάρισε: «Δεν πρόκειται να παίξω την κολοκυθιά, αν θέλετε 16 ομάδες καλή σας επιτυχία».

Οι εκπρόσωποι των ΠΑΕ του είπαν ότι: «Το ποδόσφαιρο σας ευγνωμονεί, αλλά να συνεχίσουμε με 16 ομάδες».

Θυμίζουμε ότι το καλοκαίρι με παρέμβαση Βασιλειάδη δόθηκε λύση στο πρόβλημα των επτά άστεγων τηλεοπτικά ομάδων και έτσι το πρωτάθλημα ξεκίνησε με την προϋπόθεση ότι θα υπήρχε αναδιάρθρωση στα εθνικά πρωταθλήματα, δηλαδή ότι από τη νέα αγωνιστική σεζόν στη Super League 1 θα υπήρχαν 14 ομάδες (με στόχο να γίνουν 12 σε βάθος πενταετίας).

Πάνω σε αυτό οι εκπρόσωποι των ομάδων ζήτησαν αν γίνεται να παραμείνουν 16 οι ομάδες, και οι όροι στα έσοδα από τα τηλεοπτικά να παραμείνουν ως έχουν. Η επιχειρηματολογία των εκπροσώπων των ομάδων είναι ότι βρισκόμαστε πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος και δεν υπάρχει ακόμα το νομικό πλαίσιο για τη διαμόρφωση των πρωταθλημάτων (με τη Super League 2). Κάτι για το οποίο βέβαια έχει μεριμνήσει ο Υφυπουργός, έχοντας όλα τα απαραίτητα έγγραφα έτοιμα, περιμένοντας από την ΕΠΟ την τροπολογία για τη Super League 2.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι ο Αστέρας Τρίπολης έχει ξεκαθαρίσει τη θέση του, επιθυμώντας πρωτάθλημα με τη συμμετοχή 14 ομάδων.

[Πηγή: gazzetta.gr]

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ