image description

Η χθεσινή οριακή νίκη του Βίκου επί της Νικόπολης με 59-58, για την τελευταία αγωνιστική της τελικής φάσης της Α’ Ανδρών Μπάσκετ, δεν ήταν αρκετή για την Γιαννιώτικη ομάδα , και έτσι το πρωτάθλημα «πήγε» στην ομάδα της Πρέβεζας .Η διαφορά των 8 πόντων δεν καλύφθηκε από τους Γιαννιώτες , με αποτέλεσμα οι κιτρινόμαυροι στο τέλος να στεφθούν πρωταθλητές αλλά και παράλληλα να πανηγυρίσουν την επιστροφή τους στην Γ’ εθνική κατηγορία.

Το άγχος ήταν ευδιάκριτο στην αρχή για τους γηπεδούχους , που μπήκαν αμήχανα στο παρκέ , χάνοντας το πρώτο δεκάλεπτο με 11-17. Γρήγορα , οι παίκτες του Νίκου Πάνου ισορρόπησαν το παιχνίδι, βελτίωσαν την αμυντική τους γραμμή και υπό τις επευφημίες των Γιαννιωτών φιλάθλων , που γέμισαν ασφυκτικά το ΕΑΝΚΙ, πήγαν στην ανάπαυλα με το υπέρ τους σκορ 35-31.

vikos-roster-2016

Το πάθος των παικτών του Βίκου για την νίκη , δεν έλειψε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο,  καθώς τρεις φορές έφτασαν στην πολυπόθητη διαφορά των +9 , που έπρεπε να καλύψουν , δίχως όμως να τη διατηρήσουν μέχρι τέλους. Η ασφαλής διαφορά της τάξεως των 6 πόντων που υπήρχε στο μεγαλύτερο μέρος του δευτέρου ημιχρόνου υπέρ των Γιαννιωτών, «γκρεμίστηκε» στο τελευταίο πεντάλεπτο, από τα εύστοχα καλάθια των Πρεβεζιάνων. Άγχος , ένταση αλλά και παράπονα των Γιαννιωτών για κάποια σφυρίγματα συνθέτουν τα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού , που ήταν τα πλέον καθοριστικά για να δώσουν το πρωτάθλημα στους φιλοξενούμενους.

Το κλειστό της Λιμνοπούλας «πλημμύρισαν» τόσο Γιαννιώτες όσο και Πρεβεζιάνοι φίλαθλοι, που έδωσαν και αυτοί βροντερό «παρών» στις εξέδρες του ΕΑΝΚΙ.

Είναι γνωστό πλέον, πως η ΕΟΚ προτίθεται να κάνει κάποιες βελτιωτικές κινήσεις στις εθνικές κατηγορίες , που αυτό σημαίνει αναδιάρθρωση. Εάν κάτι τέτοιο συμβεί, δεν αποκλείεται ο Βίκος να ακολουθήσει την ομάδα της Νικόπολης στην Γ΄ εθνική κατηγορία.

nikopolh-roster-2016

Δεκάλεπτα:11-17, 35-31 (ημιχρ.), 51-46, 59-58

Βικος Ζαγοροχώρια(Πάνου): Μιχαήλ 9(1), Πανταζής 4, Κιμισκίδης, Χαντέλης, Οικονομίδης 17(3), Δάλλας, Νικηφορίδης 2, Εξαρχόπουλος 17(2), Τσουμάνης 4, Παπαγγελής , Τάσσης, Γιωτάκης 4

Νικόπολη Πρέβεζας(Παπύρης-Πολίτης): Αργυρός 10(1), Γάκης, Τσιτσώνης 6(1), Ροντογιάννης 2, Καραμπάς, Βασιλειάδης 7(1), Παπαμιχαήλ, Νίκας 14(3), Μπακάλης, Αγραπιδάκης, Μπάλλας 19

vikos-nikopolh-2016-1

Ρεπορτάζ: Ράνια Κρικώνη