Ακόμα και ο ανένδοτος Αστέρας Τρίπολης που ήθελε την αναδιάρθρωση θεωρώντας ότι ανήκει στην «ελίτ» και δεν τον αφορά πόσοι θα πέσουν, μάλλον κοιτάζοντας χθες τη βαθμολογία άρχισε να ανησυχεί κι αυτός πλέον. Η νίκη του ΠΑΣ Γιάννινα στη Λιβαδειά ανέβασε το όριο της παραμονής και του μπαράζ, πάνω από τους 30, με το όριο να… γυροφέρνει στους 32, αλλά δεν είναι και σίγουρο ότι ακόμα και οι 32 βαθμοί θα αρκούν για την απευθείας τουλάχιστον παραμονή. Εκεί θα παίξουν ρόλο και οι ισοβαθμίες.

Ρυθμιστής του ορίου παραμονής είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα! Οι Ηπειρώτες έχουν μπροστά τους παιχνίδια που είτε θα τους εκτοξεύσουν βαθμολογικά στους 34-35 είτε θα τους καθηλώσουν σε λιγότερους από 31-32 βαθμούς, οπότε θα τους στείλουν στα μπαράζ.

Ρυθμιστικό ρόλο, όμως, παίζουν και οι «μεγάλοι». ΑΕΛ, Ξάνθη και Λεβαδειακός θα αντιμετωπίσουν ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Αν δεν «σπάσουν» βαθμοί στους «μικρούς», τότε οι τρεις αυτές ομάδες δεν μπορούν ακόμα να πουν ότι σώθηκαν.

Πρέπει, πάντως, να σημειώσουμε ότι όλη αυτή η συζήτηση έχει νόημα αν γίνει η αναδιάρθρωση και δικαιωθεί ο ΟΦΗ, διαφορετικά «κλείδωσαν» οι δύο που θα πέσουν και θα είναι οι ΟΦΗ και Απόλλωνας, με τον Κομπότη να αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά ότι θα πέσει, μόνο αν πέσει πρώτα η… Ακρόπολη…

Δείτε το πρόγραμμα των ομάδων που είναι ακόμα μπλεγμένες και βγάλτε τα κομπιουτεράκια σας.

9. ΑΕΛ (30)
Πανιώνιος*
ΠΑΟΚ
ΑΕΚ*
Ολυμπιακός
10.ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (29) 
Λάρισα
Λεβαδειακός*
ΠΑΣ Γιάννινα
Αστέρας Τρ.*
11.ΞΑΝΘΗ (29)
ΠΑΟΚ
ΑΕΚ
Ολυμπιακός*
Απόλλων Σμ.
Αρης*
12.ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (27)
Λεβαδειακός
ΠΑΣ Γιάννινα*
ΟΦΗ*
Πανιώνιος
——————————————————
13.ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ(26)
ΟΦΗ*
Αστέρας Τρ.
Πανιώνιος*
ΠΑΟΚ
——————————————————–
14.ΟΦΗ (22)
Αρης*
ΠΑΣ Γιάννινα
Παναθηναϊκός*
Αστέρας Τρ.
Ατρόμητος*
15.ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (20) 
Αστέρας Τρ.*
Πανιώνιος
ΠΑΟΚ*
ΑΕΚ
Με * οι εκτός έδρας αναμετρήσεις.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ