Την προηγούμενη εβδομάδα στο super-fm.gr είχαμε επισημάνει ότι το πρόβλημα του ποδοσφαίρου μας δεν είναι οι 16 ομάδες, αλλά ότι δεν υπάρχει ένα υγιές υπόβαθρο στις ΠΑΕ να το στηρίξει και μάλιστα καταγράψαμε τις σκέψεις μας για το πως θα μπορούσε να βελτιωθεί το προϊόν.

Κάποιες από τις σκέψεις μας φαίνεται ότι συμπίπτουν και με αυτές που θα καταθέσει η ΠΑΕ ΑΕΛ στη συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, η οποία θα κληθεί να εισηγηθεί στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ για το αν θα γίνει η αναδιάρθρωση όπως την προτείνει ο κ. Βασιλειάδης.

Τις ενστάσεις της εξέφρασε και η ΕΠΣ Ηρακλείου όπως καταγράψαμε και σε προηγούμενο θέμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ:

«Η ΠΑΕ ΑΕΛ επιθυμεί την διοργάνωση του επομένου αλλά και όλων των μεθεπομένων πρωταθλημάτων της Super League με 16 ομάδες.

Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί την αναβολή για ένα χρόνο της αναδιάρθρωσης του πρωταθλήματος της Super League και την μείωση των ομάδων από 16 σε 14 για την σεζόν 2020-2021.

Αυτή είναι η πάγια θέση μας και δεν την διαπραγματευόμαστε.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ προτείνει για την αναδιάρθρωση όλων των επαγγελματικών πρωταθλημάτων την εισαγωγή κριτηρίων – προϋποθέσεων για να γίνει για πρώτη φορά και να παραμείνει μία ομάδα επαγγελματική.

Τα κριτήρια – προϋποθέσεις είναι τα κατωτέρω:

1. Γήπεδο-Στάδιο για την διεξαγωγή αγώνων Super League ή Football League.

2. Ύπαρξη προπονητηρίου.

3. Ιδιοκτήτης ή ιδιοκτήτρια εταιρεία με ονοματεπώνυμο, εμφανές επάγγελμα ή επιχείρηση και επαρκή οικονομικά διαθέσιμα και εμφανή προέλευση των χρημάτων.

4. Μέσος όρος προσερχόμενων θεατών τουλάχιστον 2000 μη υπολογιζόμενων των εισιτηρίων με τις λεγόμενες μεγάλες ομάδες (ΠΑΟΚ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, ΑΕΚ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ).

5. Ιστορικότητα των ομάδων και πόλη – νομός την οποία έχουν την έδρα τους.

Αυτή την θέση θα υποστηρίξει και αύριο στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου στην ΕΠΟ το εκλεγμένο μέλος αυτής κ. Σωτήριος Μάρκου Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ ΑΕΛ».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ