Το θέμα της αναδιάρθρωσης θα συζητήσει σήμερα στις 12 το μεσημέρι η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, μία ενδεκαμελής επιτροπή που αποτελείται από στελέχη Ενώσεων της ΕΠΟ (ψήφο έχει και ο κ. Βρακάς της ΕΠΣΗΠ) και εκπροσώπους της Super League και της Football League. Η επιτροπή αυτή δεν αποφασίζει οριστικά, αλλά εισηγείται στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ (δείτε τη σύνθεσή της), η οποία με τη σειρά της θα συνεδριάσει την άλλη Τρίτη για να αποφανθεί επί της τροπολογίας του κ. Βασιλειάδη.

Ήδη έχουν εκφραστεί αντιρρήσεις επί της τροπολογίας. Από την πλειοψηφία των ομάδων της Super League υπάρχει άρνηση στη μείωση των ομάδων από 16 σε 14 και τη μετατροπή του πρωταθλήματος σε ποδοσφαιρικό τουρνουά. Η ΑΕΛ, μάλιστα, που έχει μία ψήφο μέσα στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου (οι άλλες είναι Ατρόμητος, Αστέρας και Απόλλωνας), ήδη ανακοίνωσε ότι η εισήγησή της θα είναι πρωτάθλημα με 16 και αφού ισχύσουν ορισμένες αυστηρές προϋποθέσεις για τις ομάδες.

Αλλά και η Ομοσπονδία έχει ενστάσεις. Υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει λόγος να δημιουργηθεί και τρίτη επαγγελματική κατηγορία, αφού ο αριθμός των εσόδων είναι περιορισμένος.

Επιπλέον, δεν θεωρούν σωστή τη δημιουργία Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών και θα ζητηθεί το εν λόγω μέτρο να διαγραφεί.

Τέλος, αντιρρήσεις υπάρχουν και για τους ψήφους που θα έχουν οι ΠΑΕ της Super League 2 και της Football League στη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας.

Με όλες αυτές τις ενστάσεις σίγουρα η τροπολογία Βασιλειάδη θα χρειαστεί αλλαγές και βελτιώσεις, με τον χρόνο να περνάει, γεγονός που κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να τεθεί από φέτος σε ισχύ η σχετική τροπολογία, αλλά θα ισχύσει για την επόμενη σεζόν, ίσως και ποτέ αν προκύψει άλλη κυβέρνηση στις επερχόμενες εθνικές εκλογές.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ