image description

Μέσα σε “καυτή” ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι φανατικοί φίλοι του ΠΑΣ Γιάννινα, η γυναικεία ομάδα μπάσκετ πήρε μια συγκλονιστική νίκη επί του Άρη με 57-48, καταβάλλοντας τόσο την ιστορική ομάδα της Θεσσαλονίκης όσο και το άγχος, λόγω της βαθμολογικής κρισιμότητας του αγώνα.

Δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε ο ΠΑΣ παραμένει στη 2η θέση της βαθμολογίας ισόβαθμος με την Πυλαία και την Αναγέννηση Νέου Ρυσίου, αντιμετωπίζοντας το Νέο Ρύσιο την επόμενη αγωνιστική στο νέο κλειστό της πόλης μας και εφόσον καταφέρει να το νικήσει, τότε θα αγκαλιάσει τα πλέι-οφ ανόδου, αφού στο τελευταίο ματς με τον Πιερικό Αρχέλαο η διαφορά ποιότητας είναι τεράστια, ενώ ακόμα κι αν υπάρξει ισοβαθμία με την Πυλαία, ο ΠΑΣ την έχει νικήσει με περισσότερους πόντους απ’ ό,τι είχε χάσει εκτός έδρας.

Στο ματς, ο ΠΑΣ ξεκίνησε όπως συνηθίζει, μ’ ένα μουδιασμένο δεκάλεπτο, που σήμερα επεκτάθηκε σε όλο το α’ ημίχρονο. Στο β’ ημίχρονο όμως η ομάδα έκανε την αντεπίθεσή της, μπήκε μπροστά στο σκορ και κατάφερε να φτάσει στη μεγάλη νίκη, χάρη στο τρομερό παιχνίδι των Σαρηγιαννίδου και Ντόκου.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 13-18, 26-29(ημιχρ.), 39-35, 57-48

Μετά τη λήξη του αγώνα υπήρξε αποθέωση για τα κορίτσια της ομάδας, ενώ ο κ. Σιαμέτης αφιέρωσε τη νίκη στο γνωστό φίλαθλο, Γιώργο Ματαρά που είχε μια περιπέτεια με την υγεία του.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Σιαμέτης): Ντόκου 18 (6), Χήτα 1, Σαρηγιαννίδου 20 (1), Χρηστάκη, Μεντσίδου 2, Ξανθοπούλου 1, Διαμαντοπούλου, Ντάλα 9, Μπουκουβάλα 6.
ΑΡΗΣ (Συρόπουλος): Γράψα 14(2), Λάλου 3, Τζιαμπάζη, Παπαιωάννου 10, Βεντούρα 19, Σαουλάκη 2, Βατσιτσίδου 2, Ευσταθίου .