ΠΑΣ Γιάννινα: Τον «καίνε» οι ισοβαθμίες

0

Όταν δεν καταφέρνεις να κερδίσεις κανένα επαρχιακό ντέρμπι, τότε μοιραία θα μειονεκτείς σε όλες τις ισοβαθμίες της ουράς και τα σενάρια που μπορεί να προκύψουν για την παραμονή. Δυστυχώς ο ΠΑΣ «πληρώνει» τα λάθη του με τον χειρότερο τρόπο τώρα που φτάσαμε στο φινάλε. Οι διαφορές μπορεί να είναι μικρές με τους περισσότερους, αλλά μεγαλώνουν εξαιτίας του γεγονότος ότι θα χρειαστεί 1 βαθμό παραπάνω απ’ αυτούς.

Η μόνη ισοβαθμία που μπορεί να γίνει ευνοϊκή για τον ΠΑΣ Γιάννινα, αν προκύψει στο τέλος της σεζόν, είναι αυτή με τον επόμενο αντίπαλό του, τον Αστέρα Τρίπολης. Αλλά ακόμα κι αυτή χρειάζεται υπέρβαση. Ο ΠΑΣ θα πρέπει να νικήσει με 2 γκολ διαφορά τον Αστέρα, ώστε να εμπίπτει στο δεύτερο κριτήριο των ισοβαθμιών, που είναι η διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους ματς. Αν ο ΠΑΣ νικήσει μόνο με 1 γκολ, τότε πάμε στο τρίτο κριτήριο ισοβαθμιών που είναι η διαφορά τερμάτων στο σύνολο του πρωταθλήματος, αλλά εκεί η υπεροχή του Αστέρα είναι σαφής, καθώς έχει -8 και ο ΠΑΣ -16.

Να σημειωθεί ότι αν ο ΠΑΣ νικήσει με 2 γκολ διαφορά την ομάδα της Τρίπολης θα ευνοείται ακόμα και σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας με Ξάνθη και Αστέρα. Στα μεταξύ τους ματς ως τώρα η Ξάνθη έχει 8 βαθμούς (2 νίκες και 2 ισοπαλίες με ΠΑΣ και Αστέρα) ο Αστέρας 4 (νίκη επί του ΠΑΣ και ισοπαλία με Ξάνθη) και ο ΠΑΣ 1 βαθμό, αλλά αν νικήσει τον Αστέρα θα πάει στους 4, οπότε θα έχουμε εκ νέου ισοβαθμία και θα πάμε στα παραπάνω κριτήρια για τη διπλή ισοβαθμία που θα προκύψει.

Στις υπόλοιπες ισοβαθμίες τα πράγματα είναι σαφή. Με Ξάνθη και ΑΕΛ ο ΠΑΣ μετράει από μία ήττα και από μία ισοπαλία, ενώ δεν τον ευνοεί και η ισοβαθμία με τον ΟΦΗ, όπου επίσης μετράει μία ήττα και μία ισοπαλία.

Άρα την Κυριακή ο ΠΑΣ Γιάννινα θα πρέπει να ψάχνει, όχι μόνο τη νίκη, αλλά και τη διαφορά των 2 γκολ και φυσικά να νικήσει και τον Πανιώνιο για να αυξήσει τις ελπίδες του για απευθείας παραμονή.

Δείτε αναλυτικά τα κριτήρια

1/ Στις ισοβαθμίες τα κριτήρια κατάταξης κατά σειρά είναι τα εξής:

α. Σε περίπτωση που από τον ανωτέρω πίνακα προκύπτει ισοβαθμία ομάδων, τότε για τις ομάδες που ισοβαθμούν συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά στους μεταξύ τους αγώνες.

β. Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύπτει νέα ισοβάθμηση ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στους μεταξύ τους αγώνες.

γ. Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύπτει νέα ισοβάθμηση ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο τη διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

δ. Αν, μετά τη σύνταξη και του παραπάνω βοηθητικού πίνακα, προκύπτει νέα ισοβάθμηση ομάδων, τότε για τις ομάδες που εκ νέου ισοβαθμούν, συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο την καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

ε. Εάν και τότε προκύψει νέα ισοβαθμία ομάδων τότε συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με κριτήριο την καλύτερη άμυνα στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.

Σχόλια

Comments are closed.