image description

Στο Ρίμινι της Ιταλίας πραγματοποιήθηκε από τις 2-7 Απριλίου το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα TAE KWONDO I.T.F. Εφήβων-Νεανίδων και Ανδρών-Γυναικών για το 2019

Η Εθνική μας ομάδα ολοκλήρωσε εντυπωσιακά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Taekwon-do ITF Ανδρών – Γυναικών, Εφήβων – Νεανίδων στην Ιταλία. Κατέκτησε την 2η θέση στη Γενική Κατάταξη, μεταξύ 30 χωρών!, κερδίζοντας 25 χρυσά, 24 αργυρά και 49 χάλκινα μετάλλια. Μπροστά της βρέθηκε μόνο η πανίσχυρη Ρωσία και ακολούθησε στην 3η θέση η επίσης πολύ δυνατή Ουκρανία.

Μια τεράστια επιτυχία για την χώρα μας που ήταν η πρωταγωνίστρια και εκτός αγωνιστικού χώρου, αφού στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία η υποψηφιότητα ανάληψης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2021, κερδίζοντας στην σχετική ψηφοφορία με 22-1 ψήφους την Λευκορωσία. Οι αγώνες θα διεξαχθούν τον Απρίλιο του 2021 στην Αθήνα.

Ο Γιαννιώτικος Αθλητικός Σύλλογος «ΠΡΩΤΕΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ» έδωσε το “παρών” και σε αυτό το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα με τρεις αθλητές-μέλη της Εθνικής Ομάδας, τον Αχιλλέα Μπαντή (Μάχες κατηγορία -58 κιλά Ανδρών), Γεώργιο Ντάκουλα (Τεχνικές κατηγορία 2 Dan Εφήβων) και Παντελή Σκουλίκα (Μάχες κατηγορία -57 κιλά Εφήβων).

Πιο αναλυτικά:                                                                                                            

Μπαντής Αχιλλέας: Χρυσό μετάλλιο και Πρωταθλητής Ευρώπης στην κατηγορία έως 58 κιλά ανδρών, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Αν και τραυματισμένος από τον ημιτελικό έκανε την υπέρβαση και πέτυχε να είναι ο νικητής του τελικού, με αντίπαλο για ακόμη μια φορά τον Ρώσο πρωταθλητή που είχε κερδίσει και στο προηγούμενο Πανευρωπαϊκό. Επίσης ακόμη ένα χάλκινο μετάλλιο στις ομαδικές τεχνικές.

Ντάκουλας Γεώργιος: Χρυσό μετάλλιο και Πρωταθλητής Ευρώπης για το 2019, στην κατηγορία 2 Dan τεχνικές Εφήβων. Ο καλύτερος όλων, καθώς δεν αμφισβητήθηκε η τεχνική του υπεροχή, από κανέναν αντίπαλο. Επίσης ακόμη ένα χάλκινο μετάλλιο κέρδισε στις ομαδικές τεχνικές.                                          

Σκουλίκας Παντελής: Στην πέμπτη θέση στην κατηγορία εφήβων έως 57 κιλά και εκτός μεταλλίων έμεινε ο γιαννιώτης αθλητής που παρά την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλε, στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα δεν κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα που είχε με τον Ρώσο αντίπαλο. Έτσι έμεινε εκτός μεταλλίων σε αυτή τη διοργάνωση.

Ο Προπονητής του Γιαννιώτικου Συλλόγου «ΠΡΩΤΕΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ» και Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της Ομοσπονδίας  κ. Παπαδιώτης Γεώργιος μάς δήλωσε: «Για ακόμη μια φορά είμαι περήφανος για τους Γιαννιώτες πρωταθλητές του Συλλόγου μας. Και σε αυτό το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάναμε το ¨ Όνειρο¨ πραγματικότητα . Ένα μεγάλο μπράβο στους τρείς πρωταθλητές μας για την χαρά και την ικανοποίηση που μας έδωσαν. Αγωνίστηκαν με πάθος για διάκριση και τα κατάφεραν.  Από το 2000 μέχρι και σήμερα ο Γιαννιώτικος Σύλλογος έχει καταφέρει να πρωταγωνιστεί τόσο σε Πανελλήνιο και Πανευρωπαϊκό, όσο και σε Παγκόσμιο επίπεδο. Ο «Πρωτέας Ιωαννίνων» συνεχίζει να είναι κορυφαίος και να μας κάνει υπερήφανους με τις επιτυχίες του. Έχω πει και στο παρελθόν ότι στόχος μας πάντα θα είναι η κορυφή και αυτό δεν αλλάζει όσες επιτυχίες και να έχουμε. Δουλεύουμε σκληρά, συστηματικά με προγραμματισμό και υψηλούς στόχους. Είμαστε ο ΠΡΩΤΕΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ο σύλλογος των Πρωταθλητών.                    

Εκ μέρους του Συλλόγου μας σας ευχαριστώ όλους που είστε δίπλα μας σε αυτή την προσπάθεια».          

Επόμενος στόχος του συλλόγου είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα γίνει στην πόλη Πλόβντιφ της Βουλγαρίας από της 24-30 Αυγούστου 2019.

Η πρόκριση για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2019 και η επιλογή των αθλητών για την Εθνική Ομάδα, θα γίνει φέτος στα Γιάννενα στις 21-22-23 Ιουνίου.

Να επισημάνουμε ότι στόχος του συλλόγου είναι να διεξάγονται μεγάλοι αγώνες και στην Περιφέρεια, ώστε από τη μία το άθλημα να γίνεται γνωστό σε περισσότερα νέα παιδιά και αφετέρου να τονώνεται η τοπική οικονομία τις ημέρες διεξαγωγής των αγώνων και να δίνεται επίσης η δυνατότητα οι πολυάριθμοι αθλητές να γνωρίζουν περισσότερο τη χώρα μας. Στους αγώνες πρόκρισης θα συμμετέχουν περί τους 500 αθλητές, οι οποίοι θα συνοδεύονται από γονείς και φίλους (υπολογίζονται περίπου στους 1500 συνοδούς) και  50 διαιτητές.

Συνδιοργανωτής είναι η Περιφέρεια Ηπείρου στηρίζοντας οικονομικά αυτήν την προσπάθεια και ο Δήμος Ιωαννιτών.

Ακολουθήστε τον Πρωτέα στο site www.acproteas.gr και στη σελίδα του Συλλόγου μας στο facebook και στηρίξτε την προσπάθεια μας!!! www.facebook.com/A.C. Proteas Ioanninon