Έντονες αντιδράσεις υπάρχουν σε φορείς της πόλης μετά την καταδικαστική διαιτησία στον αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Αστέρα Τρίπολης. Ήδη η παράταξη του κ. Γκόντα, ο οποίος έχει ασχοληθεί ενεργά με τα διοικητικά του ΠΑΣ στο παρελθόν, εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας από βουλευτές, Περιφερειάρχη και Δήμαρχο να αντιδράσουν στην περιβόητη αναδιάρθρωση. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ακολουθήσουν κι άλλες τέτοιες ανακοινώσεις από φορείς που σκέφτονται να φτάσουν το θέμα ακόμα και στον Πρωθυπουργό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Ο χθεσινός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ήταν το αποκορύφωμα της δίωξης του θρυλικού ΑΓΙΑΞ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ από όλους εκείνους που κόπτονται για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου. Τον χθεσινό αγώνα φρόντισε η διαιτησία να τον τινάξει στον αέρα, εκδικούμενη προφανώς την έως πρόσφατα καλή πορεία της ομάδας. Δυστυχώς, ξαναζούμε γεγονότα παρελθόντων χρόνων όπου και τότε οι «παράγκες» κανόνιζαν το πρωτάθλημα με αποτέλεσμα να υφίσταται η ομάδα μας απηνείς διωγμούς. Η αντίδραση μας, ως Ηπειρώτες, πρέπει να είναι καθολική και απ’ αυτήν δεν πρέπει να λείπει κανείς.

Καλούνται όλοι οι Ηπειρώτες πολιτικοί (Υπουργοί, Βουλευτές) Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι να αντιδράσουν στην κατάφωρη αδικία, στέλνοντας μηνύματα προς όλους εκείνους που διαφεντεύουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, επικαλούμενοι την εξυγίανση, η οποία όμως δεν έχει καμία σχέση με όσα ζήσαμε στα τελευταία παιχνίδια της ομάδας.

Να σταματήσει πάραυτα η δήθεν εξυγίανση του ποδοσφαίρου μέσω της περιβόητης αναδιάρθρωσης, όταν δεν γίνεται καμιά προσπάθεια εξυγίανσης στον χώρο τη διαιτησίας της, οποίας θύμα είναι η ομάδα μας.  

Ελπίζουμε στα εναπομείναντα δύο παιχνίδια, να μην ξαναζήσουμε σκηνές σαν και αυτές που είδε όλος ο ποδοσφαιρικός φίλαθλος από το διαιτητικό τρίο στο Ζωσιμάδες. Ο ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ έχει ένδοξο παρελθόν και δικαιούται ανάλογο ένδοξο μέλλον.