Ο υποβιβασμός πολλών ομάδων φέτος από τη Super League 1 στη Super League 2 δεν θα έχει επιπτώσεις μόνο για τις μεγάλες ομάδες των ΠΑΕ, που θα πρέπει να αναδιοργανωθούν σε όλα τα επίπεδα για να μπορέσουν να επιστρέψουν άμεσα, αλλά αυτομάτως θα οδηγούσε σε διάλυση των ομάδων Κ17 και Κ15, αφού δεν θα αγωνίζονταν σε υψηλό επίπεδο και δεν θα μπορούσε η εκάστοτε ΠΑΕ να προσφέρει στο φυτώριό της ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα για να έχουν λόγο ύπαρξης ή για να συνεχιστεί το «παιδομάζωμα» των καλύτερων νεαρών ποδοσφαιριστών από τις γύρω περιοχές.

Ο κ. Χριστοβασίλης έχει ήδη κάνει μία πρόταση στο Δ.Σ. της Super League, οι ομάδες Κ17 και Κ15 των ΠΑΕ που υποβιβάζονται, να συνεχίσουν να έχουν το δικαίωμα να παίζουν στα πρωταθλήματα υποδομών Κ17 και Κ15 της Super League. Ήδη τα πρωταθλήματα αυτά είναι αρκετά μικρά, καθώς έχουν σπάσει σε ομίλους Βορρά και Νότου και οι ομάδες παίζουν 3 και 4 φορές μεταξύ τους, πόσο μάλλον τώρα που με 14 ομάδες θα περιοριστούν κι άλλο οι αγωνιστικές.

Η πρόταση του κ. Χριστοβασίλη έχει βρει θετική ανταπόκριση και θα εξεταστεί προσεχώς πιο αναλυτικά για να δοθεί συγκεκριμένη μορφή στο πως θα μπορούσαν να διεξάγονται τα πιο μικρά πρωταθλήματα. Για τις Κ19 θα συνεχίσει να έχει την ίδια μορφή, αφού ούτως ή άλλως εκεί τα πρωταθλήματα γίνονται κανονικά σ’ έναν όμιλο με 2 γύρους.

Φέτος το πρωτάθλημα Κ17 είχε 9 ομάδες στον Νότο και 7 στον Βορρά, ενώ το πρωτάθλημα Κ15 είχε 7 ομάδες και 5 αντίστοιχα σε κάθε όμιλο.

Όλα αυτά, βέβαια, θα έχουν νόημα, αν η Βουλή ψηφίσει την τροπολογία της αναδιάρθρωσης, γιατί ο κ. Βασιλειάδης είναι μεν αποφασισμένος, αλλά θα πρέπει να βρει και τις απαιτούμενες ψήφους των βουλευτών.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ