Ο Σύλλογος Καλαθοσφαίρισης Ιωαννίνων, Ioannina Basketball Club, διοργανώνει φέτος, για πρώτη φορά στην Ήπειρο, το 1ο Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδιο υπό την αιγίδα του Δήμου Ιωαννιτών (στο πλαίσιο του συμμετοχικού προϋπολογισμού) και της Ομοσπονδίας Σωματείων Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο (ΟΣΕΚΑ).

Το 1ο Τουρνουά Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδιο θα πραγματοποιηθεί στις 11 και 12 Μαΐου στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο των Ιωαννίνων. Στο τουρνουά θα συμμετέχουν τα σωματεία Ηρόδικος Κομοτηνής, Αργοναύτες Βόλου, μικτή ΟΣΕΚΑ και μας τιμά με την παρουσία της η Εθνική Ομάδα Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδιο.

Πρωταρχικός σκοπός της διοργάνωσης του τουρνουά είναι να προβληθεί ένα άθλημα που απουσιάζει στην περιοχή μας προωθώντας τον σεβασμό στη διαφορετικότητα και στο δικαίωμα κάθε ανθρώπου να αθλείται και να αγωνίζεται ανεξαρτήτως της κατάστασης στην οποία βρίσκεται.

Καλούνται τα άτομα που γεννήθηκαν με κινητικές δυσκολίες ή απέκτησαν κινητικές δυσκολίες κατά τη διάρκεια της ζωής τους και κινούνται με Αμαξίδιο να δηλώσουν συμμετοχή, ώστε να δημιουργηθεί η πρώτη τοπική ομάδα Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδιο με προοπτική συμμετοχής στα Πρωταθλήματα που διοργανώνει η Αθλητική Ομοσπονδία ΟΣΕΚΑ. Στους αθλούμενους που θα αποτελέσουν την τοπική ομάδα Καλαθοσφαίρισης θα προσφερθεί δωρεάν ο απαραίτητος εξοπλισμός (αγωνιστικά αμαξίδια).