image description

Με καταστροφή, σε επίπεδο αγωνιστικό, οικονομικό αλλά και εντυπώσεων θα ισοδυναμεί ενδεχόμενη ματαίωση των playoffs, όπως δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Γιώργος Μποροβήλος.

Ο πρόεδρος της Super League επιβεβαίωσε πως σχεδιάζει συνάντηση με τους εκπροσώπους των πέντε ομάδων των playoffs και του Ολυμπιακού, προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή για τις ημερομηνίες και το πρόγραμμα, ενώ πρόσθεσε πως δεν θεωρεί πιθανό ο Γιώργος Γκιρτζίκης να φτάσει στα άκρα οδηγώντας τα playoffs σε ματαίωση εφόσον δεν βρεθεί άκρη με το Κύπελλο.

Αναλυτικά, ο Γιώργος Μποροβήλος μίλησε στους Βασίλη Βέργη και Σάββα Λιβάνιο για:

-το αν θα καλέσει συνάντηση για να βρεθεί λύση με το πρόγραμμα των playoffs: «Είναι στις προθέσεις μου κάτι τέτοιο. Δεν έχω συνεννοηθεί ακόμη με καμία ομάδα, αλλά με όλες αυτές τις εξελίξεις και με δεδομένες τις ημερομηνίες που είναι ανελαστικές, υπάρχει πρόβλημα με τις ημερομηνίες. Θα πρέπει να βρεθεί μια λύση γιατί δεν υπάρχουν άλλα χρονικά περιθώρια. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι το πώς θα ολοκληρώσουμε τα playoffs. Αυτό είναι το πρώτο μας μέλημα ως λίγκα. Οι ομάδες προπονούνται, δεν ξέρουν πότε θα παίξουν, ποια αγωνιστική θα γίνει και πότε. Θα προσπαθήσω να καταλάβουν όλοι ότι πρέπει με αμοιβαίες υποχωρήσεις να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα μέσα σε 20 μέρες για να τελειώσει η σεζόν. Θέλω να πιστεύω πως θα πρυτανεύσει η λογική και θα βρούμε μια λύση να τελειώνουμε».

-το αν ισχύει πως η ΕΠΟ απειλεί να μην ορίσει διαιτητές για τα playoffs: «Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει, αλλά υπάρχουν πολλές συνέπειες, σε αγωνιστικό, οικονομικό επίπεδο και όχι μόνο. Αρκετά έχει τραβήξει το ποδόσφαιρο και θέλω να πιστεύω πως δεν θα φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Ίσως κάποιοι θέλουν να λένε κάποια πράγματα για να βρεθούν στο επίκεντρο. Μίλησα με τον κ. Γκιρτζίκη, δεν μου έδωσε να καταλάβω πως είναι στις σκέψεις του να μη γίνουν τα playoffs».

-τις συνέπειες αν δεν γίνουν playoffs: «Θα είναι καταστροφή κάτι τέτοιο για το ποδόσφαιρο. Στη συγκεκριμένη στιγμή δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, αν πέρασε το δικό μου ή του άλλου. Υπάρχει ένας μεγάλος χαμένος, το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν θέλω να πω ότι όλα είναι άγια και καλά, αλλά βρισκόμαστε μπροστά σε ένα μεγάλο πρόβλημα που θα μας πάει πολύ πίσω. Όλες οι ομάδες πάλευαν για μια θέση στα playoffs και τώρα δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Οι οικονομικές συνέπειες είναι τεράστιες, αλλά και επικοινωνιακά δεν είναι ακόμη μια μαχαιριά. Είναι Η μαχαιριά για το ποδόσφαιρό μας».

[Πηγή: sport-fm.gr]