Ξεκίνησε με επιτυχία για τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Ιωαννίνων η νέα αγωνιστική περίοδος Ανοικτής Θαλάσσης για το Ranking List της Περιφέρειας Ιονίου της Επιτροπής Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΑΘ/ΕΙΟ).

Το Σάββατο 21/4 το σκάφος ΚΙΡΚΗ του Ι.Ο.Ι. και πλήρωμα τους αθλητές του Ομίλου: Ευριπίδη Γλαβά (κυβερνήτη), Μυρτώ Σπύρου, Βασίλη Φούκη, Βασίλη Δημητρίου και Γιώργο Στεργιούλη κατέλαβε τη 2η θέση της Γενικής Κατάταξης στην κατηγορία ORC CLUB στον αγώνα ΓΟΛΕΜΗΣ που διοργανώθηκε από το Ναυτικό Όμιλο Λευκάδας.

Στον αγώνα έλαβαν μέρος καταμετρημένα σκάφη από 4 Ναυταθλητικούς Ομίλους της Περιφέρειας: από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Μαρίνας Γουβιών Κέρκυρας, από τον Α.Ο. Ιθάκης «Πρόοδος», από το Ναυτικό Όμιλο Λευκάδας και από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Ιωαννίνων.

Η επιτυχία αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς οι αθλητές του Ομίλου συναγωνίστηκαν σκάφη και πληρώματα, πολλά από τα οποία αμιγώς αγωνιστικά από επάκτιους ομίλους με δυνατότητα συχνών προπονήσεων και πολύ περισσότερο οργανωμένες υποδομές στήριξης της αγωνιστικής τους προετοιμασίας. Τα παραπάνω αποτελέσματα κάνουν όλο και πιο επιτακτική την ανάγκη εύρεσης λιμένα-έδρας για τα σκάφη του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ιωαννίνων, που παίρνουν μέρος και διακρίνονται σε αγώνες ανοικτής θάλασσας. Μια τέτοια προοπτική θα δίνε μεγάλη ανάπτυξη στην αγωνιστική προσπάθεια του Ι.Ο. Ιωαννίνων και θα ενδυνάμωνε τη συμμετοχή των αθλητών του στις ναυταθλητικές δραστηριότητες τόσο στην Ανοικτή Θάλασσα όσο και στο Ολυμπιακό τρίγωνο.

Ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Ιωαννίνων συγχαίρει το πλήρωμα του σκάφους ΚΙΡΚΗ για το παραπάνω αποτέλεσμα και εύχεται ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον σε όλα τα σκάφη του Ομίλου!!!