image description

Τρόπο να ξεπεράσει την αδικία, αλλά και τις αντιδράσεις των πρωταθλητών της Γ’ Εθνικής ψάχνει ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης. Οι πρωταθλητές έχουν διαμηνύσει ότι θα κάνουν αποχή, αν δεν αναβληθεί η αναδιάρθρωση, αφού κέρδισαν άνοδο στη δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία, όμως θα συνεχίσουν να παίζουν στην τρίτη κατηγορία που απλώς θα έχει το όνομα «Football League».

Ο κ. Βασιλειάδης ισχυρίζεται ότι έχει έτοιμη την τροπολογία για την αναδιάρθρωση, αλλά δεν την έφερε ούτε τη Μεγάλη Τρίτη προς ψήφιση και η επόμενη πιθανή ημερομηνία είναι μετά το τέλος των πρωταθλημάτων ή μετά την επικύρωση των βαθμολογιών.

Δεν αποκλείεται τελικά να υπάρξει μία διορθωτική διάταξη, που να προβλέπει 14 αντί για 12 ομάδες στη Super League 2.

Σ’ αυτήν την περίπτωση η ΕΠΟ θα πρέπει να δώσει δικαίωμα ανόδου σε δύο εκ των πρωταθλητών της Γ’ Εθνικής, μετά από αγώνες μπαράζ μεταξύ τους, ενώ οι δευτεραθλητές ενδέχεται να ανέβουν όλοι απευθείας στη νέα Football League.

Οι αλλαγές στις παραπάνω κατηγορίες είναι πιθανό να προκαλέσουν ντόμινο και στις πιο κάτω κατηγορίες και υπάρχει σενάριο ανόδου στη νέα Γ’ Εθνική ακόμα και των δευτεραθλητών των ΕΠΣ, πιθανόν μετά από μπαράζ. Για παράδειγμα, ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά, είναι πιθανό να ακολουθήσει την Ανατολή στη νέα Γ’ Εθνική!

Πάντως έχουμε φτάσει στο τέλος των πρωταθλημάτων και ακόμα δεν γνωρίζει κανείς με απόλυτη σιγουριά πόσοι και που θα ανέβουν ή θα πέσουν. Το σίγουρο είναι ότι με περισσότερες ανόδους και πακτωλό χρημάτων, οι αντιδράσεις για την αναδιάρθρωση θα μειωθούν…