image description

Συγκεκριμένα μέτρα για την στήριξη των φοιτητών του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων, τα οποία, ομόφωνα, αποφάσισε διαπαραταξιακή επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και το Αστικό ΚΤΕΛ ενέκρινε σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων.

Συγκεκριμένα, η επιτροπή αφού συζήτησε και συναντήθηκε τόσο με τον Πρύτανη όσο και τον Πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ κατέληξε ομόφωνα στα παρακάτω μέτρα για τη στήριξη των φοιτητών:

  1. Αίτημα στα αρμόδια υπουργεία να ενισχυθούν τα κονδύλια για τη σίτιση
  2. Επανεξέταση δημοτικών τελών και τελών ύδρευσης στο Πανεπιστήμιο με το όποιο όφελος προκύψει να διατεθεί εκ μέρους του για την βελτίωση της φοιτητικής μέριμνας
  3. Ο Δήμος να διαθέτει 40.000 ευρώ κάθε χρόνο για ενοικίαση διαμερισμάτων
  4. Κλιμακωτή προσέλευση φοιτητών στο Πανεπιστήμιο για εξετάσεις και μαθήματα σε συνδυασμό με αύξηση των δρομολογίων του Αστικού ΚΤΕΛ
  5. Επιδότηση εκ μέρους του Δήμου τη μηνιαία φοιτητική κάρτα μέχρι 40.000 ευρώ, ώστε από τα 35 ευρώ που κοστίζει σήμερα να φτάσει τα 25.

Την όλη διαχείριση θα την αναλάβει το Πανεπιστήμιο.

«Για μια ακόμα φορά η Αυτοδιοίκηση υπερβαίνει τα στενά όρια της ευθύνης της και αναλαμβάνει να λύσει θέματα που θα έπρεπε να λύνει το κεντρικό κράτος. Ωστόσο εμείς είμαστε εδώ γιατί ενδιαφερόμαστε πραγματικά για τους φοιτητές μας και κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για να τους στηρίξουμε», σημείωσε στην παρέμβασή του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.