Δηλώσεις στη μικτή ζώνη έκανε ο κ. Χριστοβασίλης μετά την αποτυχία του ΠΑΣ Γιάννινα να παραμείνει στην κατηγορία. Ο πρόεδρος της ομάδας τόνισε ότι αν υπάρχει ενδιαφερόμενος είναι διατεθειμένος να πουλήσει, διαφορετικά δεν θα αφήσει την ομάδα απροστάτευτη και θα τεθεί άμεσος στόχος επανόδου, όπως έγινε και το 2011 που η ομάδα επανήλθε αμέσως. Για τον κύκλο του κ. Πετράκη είπε ότι έκλεισε άδοξα και ότι δεν του άξιζε κάτι τέτοιο, ενώ για το θέμα της αναδιάρθρωσης τόνισε ότι πιθανότατα θα γίνει ένα ραντεβού με τον κ. Τσίπρα την Τρίτη που θα είναι στα Γιάννενα, καθώς υπάρχουν άλλες 18 πόλεις που καίγονται γι’ αυτό το θέμα, ενώ ενδεχομένως να ανοίξει και δικαστικά το θέμα, αφού καταπατήθηκε ο κανονισμός που προβλέπει οι αναδιαρθρώσεις να ανακοινώνονται 2 χρόνια πριν.

«Είναι μια άσχημη βραδιά για μας. Φαινόταν ότι δεν ήταν αρκετές και οι δικές μας δυνάμεις εδώ και 2-3 εβδομάδες. Υπήρχαν κι άλλοι παράγοντες. Σήμερα δεν θα έφτανε αν κερδίζαμε, έπρεπε να έρθει κι άλλο αποτέλεσμα. Τελικά δεν έγινε ούτε το ένα ούτε το άλλο.

Αυτή τη στιγμή, βάσει προκήρυξης που είχε γίνει πέρυσι, η ομάδα υποβιβάζεται. Πιστεύω όμως ότι δεν είναι οριστικό. Θα προχωρήσουμε σε κάποια εξωγηπεδικά θέματα που θα τα δείτε σε λίγες μέρες. Νομικά μπορούμε να  κυνηγήσουμε κάποια θέματα, διότι αυτό που έγινε πέρυσι δεν είναι νόμιμο και ακόμα δεν έχει πάει στη βουλή να ψηφιστεί το νομοσχέδιο. Επομένως υπάρχουν κάποιες μικρές ελπίδες τις οποίες ο ΠΑΣ Γιάννινα θα εξαντλήσει».

Για το τι έφταιξε που έφτασε εδώ η ομάδα: «Πολύς κόσμος αναφέρεται στο ρόστερ. Αντιθέτως εγώ πιστεύω ότι είχε το μεγαλύτερο βάθος από οποιαδήποτε άλλη χρονιά. Δυστυχώς, όμως, ένα πολύ κακό ξεκίνημα με πολλά εκτός έδρας παιχνίδια και κυρίως οι μόνιμοι τραυματισμοί. Κάθε εβδομάδα είχαμε 6-8 τραυματίες. Ποτέ δεν μπόρεσε η ομάδα να παίξει δύο συνεχόμενες αγωνιστικές με την ίδια ενδεκάδα. Όλα αυτά έφεραν από νωρίς την ομάδα χαμηλά στη βαθμολογία και ενδιάμεσα υπήρχαν και πολλά ματς που η ομάδα αδικήθηκε από τη διαιτησία και κυρίως τους επόπτες και βγάλαμε κι ένα σχετικό βίντεο. Έκαναν πάρα πολλά λάθη, δεν θέλω να πω ότι ήταν σκόπιμα, αλλά αν είχαμε 2-3 βαθμούς ακόμα μπορεί να ήταν διαφορετικά τα πράγματα».

Για το αν σκοπεύει να αποχωρήσει από την ηγεσία της ομάδας: «Ποτέ δεν έχω πει κάτι τέτοιο. Πάντα κάθε χρόνο λέω, επειδή ο κόσμος δεν είναι ευχαριστημένος, οποιοσδήποτε θέλει ας κάνει ένα βήμα μπροστά να πάρει την ομάδα. Αν όμως αυτό δεν συμβεί δεν σημαίνει ότι η ομάδα δεν έχει πλάνο, ακόμα κι αν υποβιβαστεί».

Για το όραμα της επόμενης μέρας και αν ο κόσμος του χρόνου τέτοιον καιρό θα πανηγυρίζει την επάνοδο: «Το ζήσαμε και την πρώτη χρονιά που ήρθα, η ομάδα ανέβηκε, έπεσε και ξανανέβηκε. Από τότε ήταν 8 χρόνια παρούσα στη μεγάλη κατηγορία. Το ίδιο θα συμβεί κι αυτή τη φορά».

Για το αν ο σχεδιασμός θα γίνει από το μηδέν ή θα παραμείνουν κάποιοι παίκτες: «Οι περισσότεροι παίκτες έχουν συμβόλαιο και θα παραμείνουν εφόσον θεωρήσουν ότι είναι ικανοί να μας βοηθήσουν να επαναφέρουμε την ομάδα στη Super League».

Για το αν τίθεται θέμα προπονητή: «Θα το δούμε αύριο, αλλά νομίζω ότι ο κύκλος του κ. Πετράκη έκλεισε άδοξα νομίζω. Ήρθε, βοήθησε την ομάδα, φτάσαμε μαζί του πολύ ψηλά και είναι άδικο και γι’ αυτόν να φεύγει χαμένος, αλλά δυστυχώς έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

Για την παραίτηση Πετράκη που δεν είχε γίνει δεκτή: «Είναι αλήθεια, αλλά ξέρετε πολύ καλά ότι μία φορά σε όλα αυτά τα χρόνια είχα διώξει προπονητή. Πίστευα ότι κάτι θα γινόταν, θα γυρνούσαν τα παιχνίδια και δεν ήταν το πρόβλημα μόνο ο προπονητής. Ήταν οι τραυματισμοί, τα εκτός έδρας ματς στην αρχή και οι διαιτησίες. Δεν τον έδιωξα γιατί θεώρησα ότι μετά από τόσα χρόνια δεν θα ήταν σωστό να του φερθώ έτσι».

Για το αν έχει ευθύνες ο ίδιος: «Ποδόσφαιρο δεν παίζουμε, αλλά την ευθύνη πάντα η κεφαλή την παίρνει. Αν αύριο κερδίσουμε την παραμονή μας όμως με άλλον τρόπο, τότε τι θα πούμε μετά;. Επομένως το ποδόσφαιρο δυστυχώς στις νίκες είμαστε καλοί και στις ήττες οι κακοί».

Για τις κινήσεις που θα γίνουν για να μην προχωρήσει η αναδιάρθρωση: «Καταρχάς αυτό που έγινε πέρυσι από τον ΚΑΠ δεν είναι αποδεκτό. Οποιαδήποτε αλλαγή γίνει, ο ΚΑΠ προβλέπει σε 4 σημεία ότι πρέπει να ισχύει από τη μεθεπόμενη χρονιά».

Για το αν θα γίνει συνάντηση με τον πρωθυπουργό την Τρίτη: «Προσπαθούμε να γίνει μία συνάντηση όταν θα είναι εδώ, θα του δώσουμε τους λόγους για τους οποίους ζημιώνει η αναδιάρθρωση άλλες 18 πόλεις και ομάδες κυρίως της Γ’ Εθνικής».