Ο πρωτεργατης της μυθικής πορείας εδώ και 2 χρόνια του ΠΑΣ Γιάννινα ο Γιώργος Σιαμέτης μίλησε στο basket247.gr για την πορεία, τους στόχους της ομάδας και κλείνει με το ρητορικό ερώτημα του παραμυθιού για το αν η σταχτοπούτα μπορεί να γίνει πριγκίπισσα.

-Πέρυσι τέτοια εποχή η ομάδα έπαιζε Α ΕΣΚΑΒΔΕ και ετοιμαζόταν για Μπαράζ Ανόδου στην Α2. Τώρα ειναι 40 λεπτά μακριά απο το όνειρο της Α1. Έχετε συνειδητοποιήσει τι έχετε καταφέρει;

Σίγουρα όσο πλησιάζει το μπαράζ αρχίζουμε να το πιστεύουμε 100%. Μας φαίνεται σαν ψέμα. Να ξεκινάς να σωθείς και 12 Μάη σε 40’ να παίζεις την άνοδο στην Α1. Ό,τι και να γίνει είμαστε ήδη πετυχημένη σαν ομάδα και αδιαμφισβήτητα πρόκειται για το ιστορικότερο ματς του γιαννιώτικου μπάσκετ την τελευταία 20ετία.

-Ποιο είναι το μυστικό αυτής της ομάδας εδώ και δυο χρόνια και φέρνει αυτά τα αποτελέσματα;

Θεωρώ η ομοιογένεια. Τα κορίτσια αυτά με ελάχιστες προσθαφαιρέσεις δουλεύουν κοντά 22 μήνες ασταμάτητα 6 φορές την εβδομάδα αδιαμαρτύρητα.

Η εικόνα ίσως περιέχει: τον Room Giwrgos-Xrhstos, κάνει ένα σπορ

-Είχατε σαν κρυφό στόχο την συμμετοχή στα μπαράζ ανόδου η ήρθε στην διάρκεια της χρονιάς μέσα από σκληρή δουλειά;

Επειδή όλη την χρονιά το πήγαμε ματς με ματς όσο πέρναγε ο καιρός και η ομάδα κέρδιζε στο πίσω μέρος του μυαλού μας άρχιζε να μας καρφώνεται η ιδέα. Σίγουρα όμως αρχικός μας στόχος ήταν η γρήγορη σωτηρία.

-Τι πρέπει να προσέξει η ομάδα απέναντι στον Κρόνο Αγ.Δημητρίου για να έχει ελπίδες νίκη στο μπαράζ της Πάτρας;

Ο Κρόνος είναι μία πολύ καλή ομάδα με έναν αξιολογότατο και πάρα πολύ έμπειρο προπονητή. Διακρίνεται και αυτός για το δέσιμο των παιχτριών (σίγουρα δουλειά προπονητή) και για τον φοβερό ενθουσιασμό γιατί κατά κόρον έχει μικρές ηλικιακά παίχτριες.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα κάνουν σπορ, άτομα κάθονται, γήπεδο μπάσκετ, παιδί και παπούτσια

-Ποιο είναι το δικό σου όνειρο για αυτή την ομάδα;

Από την αρχή όταν ξεκίνησα σε αυτή την ομάδα κρυφό μου όνειρο ήταν να αποκτήσουμε διοικητική ηρεμία και να παίξουμε στην Α1. Κάποτε κάποιοι με χλεύασαν γι’ αυτό. Τώρα έχουμε αποκτήσει σίγουρα το πρώτο και έχουμε κάποιες πιθανότητες να κάνουμε και πραγματικότητα και το δεύτερο.

-Θα δούμε και άλλα παιδιά από τις ακαδημίες στην πρώτη ομάδα τα επόμενα χρόνια;

Αυτό είναι το πλάνο μας με τη διοίκηση. Κορμός από γιαννιώτισσες παίχτριες και πινελιές από κορίτσια που μπορούν να προσφέρουν το κάτι παραπάνω. Αυτό δεν αλλάζει.

Στις 12 Μάη ελπίζω να γίνει ένα πολύ καλό ματς μεταξύ δύο πολύ καλών ομάδων. Αδιαφιλονίκητο φαβορί είναι η ομάδα του Κρόνου. Εμείς σαν αουτσάιντερ ξεκινήσαμε τη φετινή χρονιά και έτσι θα τελειώσουμε. Μότο της φετινής χρόνιας ήταν σεβόμαστε κάθε αντίπαλο αλλά δεν φοβόμαστε κανέναν. Λέτε να ήρθε η ώρα η «σταχτοπούτα» να γίνει «πριγκίπισσα»;