Εγκαίνια για το νέο ταρτάν, αλλά και για ορισμένες ακόμα υποδομές που βελτιώθηκαν θα κάνει την Τετάρτη η Επιτροπή Σταδίων του ΠΕΑΚΙ, με αφορμή και τη διεξαγωγή του πανελλήνιου πρωταθλήματος στίβου Λυκείων Ελλάδας-Κύπρου. Στα εγκαίνια επρόκειτο να παραβρεθεί και ο κ. Βασιλειάδης, αλλά η πρόταση μομφής κατά του Πολάκη που μετετράπη σε ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, αλλάζει το πρόγραμμά του και δεν θα βρεθεί τελικά ο ίδιος.

Σε σχετική ανακοίνωση της διοίκησης του ΠΕΑΚΙ αναφέρονται τα εξής:

Το Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «Οι Ζωσιμάδες» είναι έτοιμο να παραδοθεί στο κοινό και τους συλλόγους, με νέες υποδομές.

Νέος αγωνιστικός χώρος, καινούργιο ταρτάν στίβου, νέα στέγαστρα στις κερκίδες, καινούργιες υποδομές (θέρμανση, κλιματισμός, στρώματα, εμπόδια κ.λπ.), νέα είσοδος, με ανακαινισμένα τα κτίρια στο δυτικό πέταλο, προς την οδό Πινδάρου.

Τα εγκαίνια των νέων «Ζωσιμάδων» θα γίνουν την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019, στις 15.00, στην έναρξη μιας από τις μεγάλες διοργανώσεις που ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το γήπεδο, το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα.

«Όλα αυτά, είναι ιδιοκτησία όλων μας. Είναι στη διάθεση του κόσμου της πόλης πρώτα από όλα, είναι στη διάθεση των συλλόγων, αλλά και των φιλάθλων. Όλοι, έχουμε μια κοινή αποστολή: Να σεβόμαστε και να διαφυλάσσουμε τις εγκαταστάσεις, ώστε να είναι πάντα λειτουργικές, για όλους και όλες» τονίζεται σε ανακοίνωση του ΠΕΑΚΙ.