Τη δικαστική οδό επέλεξε ο ΠΑΣ Γιάννινα για να εξαντλήσει τις πιθανότητες παραμονής του στη Super League, αλλά τα ένδικα αυτά μέσα αφορούν μόνο την παραβίαση του ΚΑΠ που γίνεται με την ανοχή της ΕΠΟ, με τους φιλάθλους του ΠΑΣ να ζητούν από τον πρόεδρο να κυνηγήσει και την υπόθεση του ΟΦΗ, καθώς έμειναν σκιές από τις δύο αντιφατικές αποφάσεις για το ύποπτο παιχνίδι με τον Αιγινιακό.

Στον ΠΑΣ Γιάννινα ψάχτηκαν και γι’ αυτό το θέμα και το αν μπορεί να γίνει προσφυγή στο CAS, αλλά η συμβουλή που πήραν από δικηγόρο που ειδικεύεται σε υποθέσεις του CAS είναι ότι υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να δηλώσει αναρμόδιο το δικαστήριο για να ελέγξει σε βάθος υπόθεση χειραγωγημένου αγώνα ή στοιχηματικής απάτης, προχωρώντας σε έκδοση διαφορετικής απόφασης απ’ αυτή που πήραν τα αρμόδια όργανα στην Ελλάδα.

Ναι μεν το CAS στο πρόσφατο παρελθόν έχει συζητήσει και έχει αποφανθεί για υποθέσεις βασισμένες στο σύστημα ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης της Sportradar, αλλά η υπόθεση του ΟΦΗ στηρίχτηκε κυρίως σε μαρτυρία του κ. Καλαϊτζίδη και ενδεχομένως για το CAS τα στοιχεία να μην είναι αρκετά για να οδηγηθεί σε απόφαση.

Πέρα απ’ αυτά όμως, το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ που αθώωσε τον ΟΦΗ, μέχρι σήμερα δεν έχει εκδώσει σκεπτικό και κανείς δεν γνωρίζει που στηρίχτηκε η ανατροπή της πρωτόδικης απόφασης της Επιτροπής Δεοντολογίας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ