Ανεξαρτήτως κατηγορίας που θα παίζει από τη νέα σεζόν ο ΠΑΣ Γιάννινα, η γενική φιλοσοφία του Γιώργου Χριστοβασίλη δεν αλλάζει και επιθυμία του είναι να διατηρήσει τον κορμό των ποδοσφαιριστών που θα βοηθήσουν τους νέους παίκτες που θα αποκτηθούν να προσαρμοστούν πιο γρήγορα. Έτσι σε πρώτη φάση οι αποχωρήσεις θα είναι περιορισμένες και οι ήδη γνωστές, ώστε να έχει λόγο και ο προπονητής για τα δεδομένα που θα διαμορφωθούν.

Ας πάμε, λοιπόν να δούμε κάποιες πρώτες κινήσεις που έχουν γίνει για το ρόστερ, με την επισήμανση ότι οι Γιάκος, Βελλίδης, Κλάους, Μάνος, Ντόλοβατς και Βιδάλ αποτελούν ή θα αποτελέσουν παρελθόν. Με ερωτηματικό είναι μόνο η περίπτωση του Γιάκου, για τον οποίο δεν αποκλείεται να υπάρξει κάποια επανεκτίμηση για το λάθος που έγινε να του ανακοινωθεί ότι δεν υπολογίζεται.

Οι πρώτες εκτιμήσεις, λοιπόν, αναφέρουν ότι οι ξένοι όπως Κρίζμαν, Κάστρο, Σεργκελασβίλι και Πάντελιτς έχουν πιθανότητες παραμονής, καθώς ούτως ή άλλως δεσμεύονται με συμβόλαια. Η ομάδα τους έχει διαμηνύσει ότι υπολογίζονται και θα δούμε αν κάποιος αποφασίσει τελικά να πιέσει για λύση συμβολαίου.

Σκόνδρας, Περιστερίδης, Σιόντης, Παμλίδης, Μπουκουβάλας και Αποστολόπουλος είναι κι αυτοί μέσα στις επιθυμίες της ομάδας να παραμείνουν και αναμένονται οι αποφάσεις τους. Πιο δύσκολη περίπτωση είναι μόνο εκείνη του Μπουκουβάλα, αλλά στην ομάδα δεν αποκλείουν να μείνει κι αυτός.

Τζημόπουλος, Μιχαήλ και Λίλα, που είναι οι παλιές «καραβάνες», υπό προϋποθέσεις επίσης μπορεί να μείνουν, αλλά ακόμα δεν είναι κάτι τελεσίδικο, καθώς σε πολλούς παίκτες θα γίνει μια μικρή αναπροσαρμογή συμβολαίου προς τα κάτω.

Λέο, Ξύδας, Νάουμετς μαζί με τους παίκτες της Κ19 και κάποια παιδιά της Κ17 που θα γίνουν επαγγελματίες, είναι κι αυτοί παίκτες στους οποίους η ομάδα θέλει να δώσει συμμετοχές του χρόνου. Μάλιστα οι δύο πρώτοι έχουν και πρόσφατη εμπειρία της κατηγορίας.

Και τέλος υπάρχουν και τρεις ξεχωριστές περιπτώσεις που θα είναι επιτυχία για την ομάδα αν τους κρατήσει σε περίπτωση υποβιβασμού και αναφερόμαστε στους Κάργα, Νεόφυτο Μιχαήλ και Νικολιά. Τον πρώτο κάνει μεγάλη προσπάθεια η ομάδα να τον κρατήσει, για τον δεύτερο περιμένουν το «ναι» του ΑΠΟΕΛ για να παραταθεί ο δανεισμός του και για τον Νικολιά προς στιγμήν υπολογίζεται κανονικά, αφού δεν υπάρχει κάποια πρόταση μεταγραφής. Αρκεί, βέβαια, να μην εξελιχθεί σε νέο σήριαλ Κόντε, που όλο το καλοκαίρι υπολογιζόταν και την τελευταία μέρα αποχώρησε.

Το τελικό ξεκαθάρισμα του ρόστερ αναμένεται να το κάνει ο νέος προπονητής που θα αποκτηθεί. Όταν δει κι εκείνος τα χαρακτηριστικά των παικτών που θα έχει στη διάθεσή του, τότε θα αποφανθεί κι εκείνος για το τι χρειάζεται ή δεν χρειάζεται η ομάδα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ