Στην Ήπειρο περιοδεύει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, το Σαββατοκύριακο κι ένα από τα ζητήματα που είχαν σκοπό να του θέσουν οι τοπικοί φορείς των Ιωαννίνων ήταν το θέμα της αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων, καθώς υπάρχει πίεση προς την κυβέρνηση από αρκετές πλευρές να μην προχωρήσει το θέμα, παρότι πλέον φτάσαμε μόλις λίγες ώρες από την ψήφιση της τροπολογίας στη Βουλή.

Ο κ. Τσίπρας προσπάθησε να ντριμπλάρει τους πάντες το πρωί του Σαββάτου όταν έφτασε στο αεροδρόμιο, κάνοντας από μόνος του μία τοποθέτηση «συμπαράστασης» προς τον θρυλικό «Άγιαξ της Ηπείρου» και μάλιστα σε πρώτο πληθυντικό, λέγοντας «ας μη στεναχωριούνται που πέσαμε στη δεύτερη εθνική. Του χρόνου θα ξανανεβούμε»!

Η δήλωση αυτή μόνο τυχαία δεν ήταν, καθώς είχε ειδοποιηθεί από την κα Γεροβασίλη για την επιθυμία των φορέων να του θέσουν το θέμα του ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά ο πρωθυπουργός θέλει να αποφύγει οποιαδήποτε κουβέντα. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα υπάρξει καν συνάντηση με τον Περιφερειάρχη την Κυριακή, άγνωστο παραμένει αν θα μπορέσει να συναντηθεί με τον Δήμαρχο της πόλης, ενώ δεν κατάφερε να κλειστεί ραντεβού με τον κ. Χριστοβασίλη που επιδιώκει να τον δει εδώ και καιρό.

Κι όλα αυτά σε αντίθεση με ό,τι συνέβη στο Ηράκλειο, όπου για τον ΟΦΗ διέθεσε χρόνο και συζήτησε το θέμα του γηπέδου του, αλλά και το θέμα της αναδιάρθρωσης.

Πάντως το σοβαρότερο ερώτημα που εγείρεται είναι, από που προκύπτει η βεβαιότητα του υποβιβασμού του ΠΑΣ Γιάννινα τη στιγμή που το θέμα εκκρεμεί στο Διαιτητικό Δικαστήριο. Ως γνωστόν το ποδόσφαιρο έχει αυτοδιοίκητο και δεν μπορούν να παραβιάζονται οι κανονισμοί του από τις επιθυμίες τις εκάστοτε κυβέρνησης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ