image description

Μια πολύ μεγάλη επιτυχία για τον γιαννιώτικο ομαδικό αθλητισμό αποτελεί η κατάκτηση του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής κατηγορίας από την ανδρική ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα! Οι παίκτες του κ. Κωστόπουλου νίκησαν τους Τιτάνες Παλαμά με 75-82 κι έτσι τερμάτισαν στην 1η θέση της κανονικής περιόδου, παίρνοντας το απευθείας εισιτήριο για τη Β’ Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία του τμήματος μπάσκετ του συλλόγου!

Ο ΠΑΣ που είχε κερδίσει τα σημαντικά ντέρμπι με Δόξα Λευκάδας και Πρωτέα Γρεβενών στον Β’ γύρο του πρωταθλήματος, έπρεπε να προσέξει τα θεωρητικά εύκολα ματς για να στρογγυλοκαθίσει στην κορυφή κι αυτό έκανε παίζοντας με σοβαρότητα και αυτοσυγκέντρωση.

Στο σημερινό ματς με τους Τιτάνες στον Παλαμά Καρδίτσας, ο ΠΑΣ κατέβηκε γνωρίζοντας ότι η άνοδος είναι δεδομένη μαθηματικά, αλλά ήθελε και το πρωτάθλημα εδώ που είχε φτάσει. Το ματς κύλησε ισορροπημένα στο α’ ημίχρονο, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να ανεβάζει στροφές στην τρίτη περίοδο και να φτιάχνει μια μικρή διαφορά ασφαλείας που τη διατήρησε ως το τέλος.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: Τιτάνες Παλαμά-ΠΑΣ Γιάννινα 18-20, 45-42(ημιχρ.), 61-67, 75-82

Τιτάνες Παλαμά (Ζαχαρέλης): Τσιαμπάς 9(1), Τσούμας 8(1), Φαλάγγας, Ζωιτσάκος 6, Γκογκίδης 16(1), ΚαραΪσκάκης 16(3), Φαλιάκης, Μακρής 17(2), Γκαγκανάσιος , Αρχοντούλης, Μπακαβέλος 2, Καραδήμας 1.

ΠAΣ Γιάννινα(Κωστόπουλος): Γεωργίου 15(1), Πανάρας 14(3), Τσίρμπας 8, Πρέντζας 12(2), Kαραγκιολίδης 21(1), Mάντζιος Π., Πανταζής, Πιστιόλης Χ. 12.