Ο Πέτρος Ζουρούδης μίλησε στον ΔΩΔΩΝΗ Super-fm και στην εκπομπή «Σούπερ-Κλίκα», με τους Πέτρο Σιούλη, Νίκο Δημητριάδη και Κωνσταντίνο Παππά, για την κίνηση fair play που έκανε, χρησιμοποιώντας τον νεαρό ποδοσφαιριστή του που είχε τραυματιστεί σε τροχαίο ατύχημα περνώντας τον ως  αλλαγή στο τελευταίο λεπτό του αγώνα. Ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Γιάννινα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο διάστημα που αγωνίστηκε στον «Άγιαξ της Ηπείρου» ενώ αναφέρθηκε και στη φετινή επιταχυμένη πορεία του.

Για την κίνηση fair play που έκανε με τον νεαρό τραυματία ποδοσφαιριστή της ομάδας του:

«Ήταν ένα γεγονός που πήρε μεγαλύτερη έκταση απ΄ότι περίμενα. Εγώ αυτό που ήθελα να κάνω ήταν να δώσω  χαρά στο συγκεκριμένο παιδί που είχε ένα σοβαρό ατύχημα από την αρχή της περιόδου. Έτσι όπως είναι σήμερα το ποδόσφαιρό μας τέτοιες καταστάσεις  μας δίνουν μια ελπίδα».

Για το τι του είπε ο 14χρονος Μίλτος μόλις τελείωσε το παιχνίδι:

«Ήταν ευχάριστα τα συναισθήματα. Ήταν κάτι που του το είχα ανακοινώσει από την αρχή της σεζόν αλλά ο ίδιος ποτέ δεν το πίστεψε, μέχρι να φτάσουμε στο προηγούμενο βράδυ του αγώνα, κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Τουρνουά που διοργανώνει η ομάδα των Ιπποτών Ρόδου, Αρχικά του είχα ανακοινώσει ότι θα βρίσκεται στην 18άδα(τον έπαιρνα όμως και στα προηγούμενα παιχνίδια και καθόταν δίπλα μου στον πάγκο),  απλά στο τελευταίο παιχνίδι θα είχε πιο ενεργό ρόλο. Ήταν μία ιδέα, την οποία την είχα σκεφτεί από την τραγική εκείνη μέρα του ατυχήματος, απλώς δεν του το είχα ανακοινώσει από τότε και την έκανα πράξη στο τελευταίο παιχνίδι. Το «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» του παιδιού ήταν η μεγαλύτερή μου ικανοποίηση και όπως ξέρετε, έχω περάσει από αρκετές ομάδες και το «ευχαριστώ» πολύ δύσκολα το ακούς και το ακόμη πιο δύσκολο είναι να το εννοούν αυτοί που το λένε. «Το ευχαριστώ κόουτς» που μου είπε εκείνη τη στιγμή, ήταν η μεγαλύτερη επιβράβευση για μένα».

Για το αντίκτυπο που είχε η κίνησή του:

«Το ήθος δεν διδάσκεται . Είναι κάτι το οποίο το έχεις μέσα σου. Όσο αφορά την έκταση που πήρε, εμένα δεν μου κόστισε κάτι και ουσιαστικά ήταν κάτι που μου βγήκε αβίαστα. Σαφώς είναι ένα μήνυμα για τους προπονητές που ασχολούνται με παιδιά σε τέτοιες ηλικίες, γιατί σε αυτές τις ηλικίες χτίζονται οι χαρακτήρες των αυριανών ποδοσφαιριστών του επαγγελματικού ποδοσφαίρου».

Για το τι κρατάει από το πέρασμά του από τον ΠΑΣ Γιάννινα, τη σεζόν 2007-2008:

«Το βασικό είναι ότι η ομάδα έχει δυναμική. Ο κόσμος την έχει αγκαλιάσει, ασχέτως αν δεν πάει στο γήπεδο, Πλέον αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες ομάδες της επαρχίας. Εγώ δε έζησα κάποια άνοδο με τον ΠΑΣ Γιάννινα, η οποία εν τέλει ήρθε τα επόμενα χρόνια. Επιπλέον, μας εκπλήσσει η υγεία που βγάζει. Συνολικά σε δύο σεζόν έχει βγει στην Ευρώπη αλλά για άλλους λόγους τον κόβουν… Παρά το μικρό πέρασμά μου από την ομάδα, χαίρομαι που τα τελευταία χρόνια παραμένει άνετα στην κατηγορία και διεκδικεί με αξιώσεις την έξοδό της στην Ευρώπη. Μακάρι φέτος να τα καταφέρει και τελικά να αγωνιστεί στην Ευρώπη!!!

Επιμέλεια:Πέτρος Σιούλης-Νίκος Δημητριάδης