image description

Κουβέντα δεν ειπώθηκε στην διάρκεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ για τον φετινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος και τα όσα συνέβησαν σε αυτόν, παρά το γεγονός ότι νωρίτερα, ο διευθυντής ευρωπαϊκών ομοσπονδιών της FIFA, Μπιορν Βάσαλο είχε πει ότι τα πράγματα στον τελικό θα μπορούσαν να είχαν πάει πολύ καλύτερα…

Ωστόσο, στην Ε.Ε. της ομοσπονδίας τέθηκε το θέμα του μοντέλου διεξαγωγής και του σχεδιασμού της επόμενης διοργάνωσης του Κυπέλλου Ελλάδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρουσιάστηκαν δύο σχέδια.

Το πρώτο ήταν της Επιτροπής Κυπέλλου της ΕΠΟ, που περιελάμβανε 137 ματς συνολικά, με την συμμετοχή των κυπελλούχων των ΕΠΣ, με ομίλους στην φάση των «32» όπως συνέβαινε μέχρι τώρα, αλλά και με… διπλό τελικό!

Στον αντίποδα, υπήρχε το σχέδιο του προέδρου της Super League, Μηνά Λυσάνδρου, που παρουσιάστηκε με power point και με τεκμηρίωση για το πώς λειτουργούν τα μοντέλα των άλλων κρατών.

Με αυτό, προβλέπονται 117 ματς συνολικά, κατάργηση της φάσης των ομίλων και αντικατάστασή της από μονά παιχνίδια με την συμμετοχή των ομάδων της «μεγάλης» κατηγορίας και φυσικά μονό τελικό.

Την οριστική απόφαση θα την λάβει η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, που θα συνεδριάσει την άλλη Τρίτη (28/5) και η όποια απόφαση θα επικυρωθεί ακολούθως από την Ε.Ε. της ΕΠΟ.

[Πηγή: sport-fm.gr]