image description

Η σεζόν για τα τμήματα μπάσκετ του ΠΑΣ Γιάννινα έκλεισε και το γυναικεία τμήμα έκανε τον απολογισμό του για όσα επετεύχθησαν.

Αναλυτικά:

Η χρονιά σε ό,τι αφορά τα αγωνιστικά τμήματα του ΠΑΣ Γιάννινα WBC έκλεισε και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ικανοποιημένοι.

Παρά την πικρή, τελευταία γεύση που μας άφησε η ήττα στο μπαράζ ανόδου για την Α1 Εθνική κατηγορία, η χρονιά για την γυναικεία ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα δεν παύει να είναι η καλύτερη χρονιά στην ιστορία του συλλόγου.

Ο απολογισμός των 18 νικών και 4 μόλις ηττών και η κατάληψη της 2ης θέσης στον Β’ όμιλο της Α2 Εθνικής κατηγορίας αποτελεί το καλύτερο αποτέλεσμα που έχει φέρει η ομάδα.

Αξιοσημείωτη είναι η πορεία στον 2ο γύρο, όπου σε 11 παιχνίδια ή ομάδα μας είχε 10 νίκες και μία μόλις ήττα.

Η υπερκάλυψη δε των στόχων μέσα στη χρονιά και η συνεχής άνοδος του πήχη για ακόμη μεγαλύτερες επιδιώξεις, μας έκανε να καταλάβουμε από πρώτο χέρι πως όντως, η σκληρή, σωστή και μεθοδική δουλειά στο τέλος θα φέρει το ποθητό αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα, η ομάδα, ως νεοφώτιστη στην Α2 είχε αρχικό στόχο να εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία. Όταν αυτό επιτεύχθηκε, σχετικά γρήγορα, ο επόμενος στόχος ήταν η κατάληψη μιας θέσης στην πρώτη εξάδα.

Με την ομάδα να πατάει γερά στα πόδια της και να αποκτά όλο και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και με την συμπαράσταση ολόκληρης της πόλης που αγκάλιασε την προσπάθεια των κοριτσιών, φτάσαμε ένα βήμα πριν την άνοδο στην Α1 Εθνική κατηγορία! Και όλα αυτά με τις ίδιες αθλήτριες που ανέβασαν την ομάδα από την Α’ ΕΣΚΑΒΔΕ!

Άκρως επιτυχημένη ήταν η χρονιά και στα τμήματα υποδομών. Η ομάδα των Παγκορασίδων Α’ έφτασε μέχρι τα ημιτελικά της ΕΣΚΑΒΔΕ, όπου ηττήθηκε από την ομάδα της Λευκάδας, την ίδια ώρα που η Β’ ομάδα των Παγκορασίδων έπαιρνε αγώνες και πολύτιμες εμπειρίες.

Η ομάδα των Κορασίδων έφτασε μέχρι τον τελικό της ΕΣΚΑΒΔΕ, όπου ηττήθηκε από την ΦΙΜΠΑ Πήγασος, ενώ οι Νεανίδες αναδείχτηκαν πρωταθλήτριες στην ΕΣΚΑΒΔΕ, φτάνοντας στην ημιτελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος στη Θεσσαλονίκη (1 νίκη και 3 ήττες).

Τέλος, η Β’ ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα, που αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα Γυναικών της ΕΣΚΑΒΔΕ παρουσίασε ένα πολύ ανταγωνιστικό σύνολο, ενώ έδωσε στο τέλος του πρωταθλήματος πολλές εμπειρίες και συμμετοχή στις κορασίδες της ομάδας.

Σε όλη αυτή την προσπάθεια και την πορεία θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι μας στήριξαν και βοήθησαν τα μέγιστα για μπορέσουμε να εκπληρώσουμε τους στόχους μας και να βάλουμε τις βάσεις για ακόμη μεγαλύτερα πράγματα.

Το γιατρό της ομάδας κ. Θεόδωρο Παπακώστα

Το φυσιοθεραπευτή της ομάδας, κ. Αναστάσιο Τόλη και το team του, για τις υπηρεσίες που προσέφεραν με πολλή αγάπη

Την ψυχολόγο της ομάδας κυρία Ευρυδίκη Περδικάρη

Το γυμναστή της ομάδας Βασίλη Ευσταθόπουλο και την γυμνάστρια Σόφι Τζαλαλή

Την υπεύθυνη επικοινωνίας Ροδάνθη Μπάτου

Τον υπέυθυνο Marketing Νίκο Ζήνα

Τον προπονητή της ομάδας Γιώργο Σιαμέτη και το βοηθό προπονητή Νίκο Γιωτάκη

Τον στατιστικολόγο της ομάδας Κωνσταντίνο Πέλλη

Την προπονήτρια των τμημάτων υποδομής, Βάσω Στάθη

Τον έφορο τμημάτων υποδομής, Πέτρο Παπαδόπουλο

Τον κ.  Αναστασίου μέλος του ΔΣ του ερασιτέχνη ΠΑΣ Γιάννινα που ήταν είναι και θα είναι συνοδοιπόρος σε αυτή την προσπάθεια

Τον Γιώργο Ματαρά που είναι πάντα δίπλα μας

…Και φυσικά τις αθλήτριες της ομάδας μας

 

Ιδιαίτερη μνεία θα θέλαμε να κάνουμε στην συνεργασία που συνάψαμε με το City of Leeds Basketball Foundation, για τέσσερα χρόνια από το 2019 μέχρι το 2022 με στόχο να βοηθήσουμε τα παιδιά της ομάδας τόσο στο μπασκετικό, όσο και στο ακαδημαϊκό τους μέλλον.

Το φίλαθλο κόσμο της πόλης και του ΠΑΣ Γιάννινα για τις συγκινητικές στιγμές που μας πρόσφερε απλόχερα μέσα από την ανιδιοτελή του αγάπη, με αποκορύφωμα την συμπαράσταση 500 και πλέον ατόμων που ταξίδεψαν στον αγώνα μπαράζ στην Πάτρα –

Τέλος, τους χορηγούς της ομάδας που πίστεψαν στην προσπάθειά μας:

Φυσικό Μεταλλικό Νερό “ΖΑΓΟΡΙ”

ERGO

SEP Markets ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

SEP ACTIVE

Fifth Element

CAVA 800

Hondos Center

Ασφαλιστικά Γραφεία Μάστακα

Χρωματοπηγή Μιχαήλ Αδάμ και Υιοί

Domomat

Οπτικά ΠΑΔΙΟΣ

Pizza Σεραφίνο

ΔΟΥΒΑΝΑΣ – eco car

Σπιτάκι με θέα

Στεγνοκαθαριστήρια ΛΟΥΞ ΚΑΣΟΛΑΣ

DIVERSO

PreSident

ΔΕΛΤΑ 360

Διαιτολογικό γραφείο Θεοχάρους Αποστόλης

Εcoclean

RICONTI

Σπιτικές Απολαύσεις

Τη φετινή χρονιά την βλέπουμε ως την αρχή για κάτι πολύ σπουδαίο. Ήδη ο προγραμματισμός για τη νέα χρονιά έχει ξεκινήσει και πλέον ο μοναδικός στόχος θα είναι η άνοδος στην Α1 Εθνική κατηγορία! Η ένταξη του Γιώργου Μάστακα στο διοικητικό team από τον Οκτώβριο του 2018 έδωσε τεράστια ώθηση και έδειξε τον δρόμο της επιτυχίας, και πλέον τα όνειρα της ομάδας αρχίζουν να παίρνουν σάρκα και οστά!

Η Διοικούσα Επιτροπή του ΠΑΣ Γιάννινα WBC