Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ συνεδρίασε στις 9.5.2016 με θέμα την αποτίμηση του απεργιακού αγώνα για το Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο που κατέθεσε στη Βουλή και ψήφισε τελικά η Κυβέρνηση το βράδυ της Κυριακής (8.5.2016).

Ο ΠΣΑΤ, από την πρώτη στιγμή της έναρξης των απεργιακών κινητοποιήσεων της ΠΟΕΣΥ, στήριξε και μετείχε ενεργά στον αγώνα ενάντια στο νόμο – λαιμητόμο που κατεδαφίζει τα Ταμεία των εργαζόμενων στα ΜΜΕ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο οφείλει να ευχαριστήσει με τη σειρά του, τους συναδέλφους αθλητικούς συντάκτες που μετείχαν σ’ αυτή την απεργιακή κινητοποίηση και ένωσαν τη φωνή τους με το σύνολο των εργαζόμενων στα ΜΜΕ.

Οφείλει να ευχαριστήσει ειδικότερα και τα Αθλητικά Μέσα τα οποία σεβάστηκαν τις αποφάσεις των Πρωτοβάθμιων και Δευτεροβάθμιων Συνδικαλιστικών μας Οργάνων, αλλά και του ίδιου του Συνδέσμου που συμπαρατάχτηκε ενεργά στον απεργιακό αγώνα.

Οφείλει, όμως, και να στηλιτεύσει απεργοσπαστικά φαινόμενα συγκεκριμένων ΜΜΕ, που δεν πειθάρχησαν στις αποφάσεις των άνω Οργάνων και του Συνδέσμου.

Συγκεκριμένα δε:

  1. Της εφημερίδας Sport Day που κυκλοφόρησε την δεύτερη ημέρα (Σάββατο, 7.5.2016) της πρόσφατης 48ωρης απεργίας
  2. Των Αθλητικών Ιστοσελίδων, GAZZETTA.GR, CONTRA.GR, ONSPORTS.GR, SPORT24.GR, SPORT FM.GR, SDNA.GR, που λειτούργησαν όλες τις ημέρες της απεργιακής κινητοποίησης

Το Δ.Σ του Συνδέσμου, στη βάση των άρθρων 1 παράγραφος β. 6, 7 παράγραφος η. και 8 παράγραφοι α. και γ., αποφάσισε κατά πλειοψηφία:

  1. Την επιβολή διοικητικών μέτρων στα ως άνω Μέσα Ενημέρωσης που αφορούν τον αποκλεισμό τους από τις αποστολές του ΠΣΑΤ έως το τέλος του 2016 (31.12.2016), καθώς επίσης και από τις διαπιστεύσεις για το Ποδόσφαιρο και το Μπάσκετ έως τη λήξη της φετινής αγωνιστικής περιόδου, για τους αθλητικούς συντάκτες που δεν είναι μέλη Ενώσεων ή του ΠΣΑΤ, σύμφωνα πάντα και με το άρθρο 29 παράγραφος ΣΤ’ του ΚΑΠ σ’ ότι αφορά το ποδόσφαιρο.
  2. Την παραπομπή του Προέδρου του Δ.Σ της SPORTDAY AEBE και μέλος του Συνδέσμου κ. Αναστάσιου Μπούρα στα Πειθαρχικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ, για εξηγήσεις
  3. Την παραπομπή των Διευθυντών των Αθλητικών Ιστοσελίδων GAZZETTA.GR, CONTRA.GR, ONSPORTS.GR, SPORT24.GR, SPORT FM.GR, SDNA.GR στα Πειθαρχικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ, για εξηγήσεις
  4. Την κλήση για ενημέρωση των αθλητικών συντακτών, μελών και μη μελών του ΠΣΑΤ, στις Αθλητικές Ιστοσελίδες, την Παρασκευή 13 Μαϊου και ώρα 12.00 στα γραφεία του Συνδέσμου