image description

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η τελική φάση του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου 5Χ5 Γυμνασίων στον ιστορικό και εμβληματικό χώρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία.

Η δραστηριότητα, που εντάσσεται στο αναπτυξιακό πλάνο της Ομοσπονδίας «Μπάλα Παντού», οργανώθηκε από την Τεχνική Επιτροπή και τη Διεύθυνση Στρατηγικής Ανάπτυξης της ΕΠΟ, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του τμήματος Φυσικής Αγωγής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και την ΕΠΣ Ηλείας.

Στις διήμερες εκδηλώσεις έλαβαν μέρος επίλεκτα αγόρια και κορίτσια από διαφορετικές περιοχές όλης της επικράτειας και συγκεκριμένα από τα Ιωάννινα, την Κρήτη, την Φωκίδα, τη Λάρισα, την Θεσσαλονίκη, την Ξάνθη, τη Φλώρινα, την Καβάλα, την Κόρινθο και την Αττική. Τα παιδιά και οι συνοδοί τους φιλοξενήθηκαν στους ξενώνες της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας. Την ευθύνη από πλευράς Ε.Π.Ο. είχαν ο grassroots manager, Χρήστος Σίσκος, και οι εκπαιδευτές futsal, Γιώργος Βασσάλος, Στέφανος Σοϊλεμές.

Αναλυτικότερα, το Σάββατο το πρόγραμμα περιελάμβανε αγώνες 5X5 αγοριών και κοριτσιών στο γήπεδο των εγκαταστάσεων της Δ.Ο.Α. και ξενάγηση στο μουσείο και στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας.

Την Κυριακή το πρόγραμμα συνεχίστηκε με παρουσίαση εκπαιδευτικού υλικού για τη δημιουργία, τη λειτουργία και τη σημασία της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας και του Ολυμπιακού ιδεώδους, η οποία πραγματοποιήθηκε στο παλαιό συνεδριακό κέντρο των εγκαταστάσεων της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας. Εν συνεχεία, ακολούθησε εκπαιδευτική παρουσίαση και ενημέρωση για τη σημασία του σχολικού αθλητισμού και του ποδοσφαίρου 5Χ5 από την εκπαιδευτική ομάδα της ΕΠΟ και ολοκληρώθηκε με ξενάγηση παιδιών και συνοδών στο μουσείο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004. Αξίζει να σημειωθεί ότι τις εμφανίσεις των αγώνων προσέφερε ευγενικά η ΝΙΚΕ.

Την Πέμπτη και την Παρασκευή εκπρόσωποι της Ε.Π.Σ. Ηπείρου και οι εκπαιδευτές της ΕΠΟ θα επισκεφτούν Δημοτικά Σχολεία των Ιωαννίνων στα πλαίσια του εγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος «Πάσα στα θρανία», που προωθεί τις αξίες του ποδοσφαίρου και καθιερώνει το άθλημα ως αναπόσπαστο κομμάτι της εκπαιδευτικής και αθλητικής εξέλιξης των μαθητών της εκπαίδευσης.