Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα επισκεφθεί ο Πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας μετά τον Β’ γύρο των Αυτοδιοικητικών εκλογών προκειμένου να προκηρυχθούν εθνικές εκλογές. Αυτό ανέφερε στο διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός, με την 30η Ιουνίου να είναι η πρώτη διαθέσιμη ημερομηνία που μπορούν να γίνουν εκλογές.

Ο κ. Τσίπρας παρουσίασε τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές ως δίλημμα ανάμεσα σε δύο πολιτικές διαδρομές: Την «οριστική έξοδο από τα Μνημόνια […] για τους πολλούς» από την μία και την «επιστροφή στο σκοτάδι της λιτότητας, της κρίσης, των ολιγαρχών» από την άλλη.

Ο πρωθυπουργός άφησε αιχμές πως η Νέα Δημοκρατία θέλει να ανατρέψει τα τις παροχές που έχει προωθήσει η Κουμουνδούρου, προσθέτοντας πως το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δίνει στην αντιπολίτευση του δικαίωμα να αμφισβητήσει την έξοδο από την κρίση και γενικότερα τις πολιτικές κινήσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας παραδέχτηκε ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών «δεν είναι αντάξιο των προσδοκιών» που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας πως δεν μπορεί να αγνοήσει την σημερινή ετυμηγορία.