Στην αποκάλυψη πως υπάρχει η σκέψη στη νέα «Σούπερ Λιγκ 2» να δοκιμαστεί στην σεζόν που ξεκινά ένα από τα μοντέλα τα οποία υπήρξαν ως πρόταση αλλά δεν εφαρμόστηκαν στην πρώτη κατηγορία προχώρησε ο Ηλίας Πουρσανίδης μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή «Αντεπίθεση» με τους Βάιο Τσούτσικα και Βασίλη Βέργη.

Ο πρώτος αντιπρόεδρος της Λίγκας παραδέχθηκε ότι είναι κάτι δυσάρεστο μέχρι τώρα να μην μπορούσε να ληφθεί ομόφωνα μια απόφαση στον Συνεταιρισμό, αλλά υπογράμμισε ότι το σημαντικό είναι να ληφθεί με τη σύμφωνη γνώμη όλων μια ακόμη πιο σημαντική και πιο δύσκολη απόφαση με τις ομάδες να κρίνουν με γνώμονα το κοινό καλό.

Ακολουθούν οι σημαντικότερες δηλώσεις του Ηλία Πουρσανίδη στον ΣΠΟΡ FM 94,6…

-Για την χθεσινή απόφαση…
«Είναι τρομερό να μην μπορούμε να συνεννοηθούμε και για πρώτη φορά ο συνεταιρισμός να αποφασίσει ομόφωνα κάτι. Ας καταγράψουμε τη χθεσινή ημέρα ως «σημείο μηδέν» και να κοιτάξουμε μετά από λίγα χρόνια να δούμε αν άλλαξε κάτι.
Κάποια στιγμή όλα τα πράγματα παίρνουν το σχήμα τους. Έχει να κάνει και με τον πρόεδρο της Λίγκας. Είναι εκπρόσωπος μιας ομάδας αλλά είναι ενωτικός και θέλει να συνεννοηθούν όλες οι ομάδες και να βάλουν το καλό του ποδοσφαίρου πάνω από όλα. Αυτό φαίνεται και στην πράξη σιγά-σιγά.
Το χθεσινό ήταν ένα τεστ. Και κάποια στιγμή θα θέλουμε να λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις χωρίς προεργασία. Και να συμβεί αυτό και σε πιο δύσκολες αποφάσεις και σε αποφάσεις που μπορεί να μην συμφέρει την ομάδα μας αλλά το γενικό καλό, το καλό του ποδοσφαίρου.

-Για το πώς αποφασίστηκε αυτό το μοντέλο πρωταθλήματος:
«Γενικότερα τα πλέι-οφ στην Ελλάδα είναι ένα γεγονός που ο κόσμος δεν έχει ενδιαφέρον και θα έπρεπε να βρούμε τρόπου που θα έδινε τέτοιο. Ουσιαστικά αυτό που αποφασίσαμε είναι να συμμετέχει και ο πρώτος. Στα πλέι-άουτ θα έχουμε μονά ματς με τις ομάδες που έχουν περισσότερους βαθμούς να έχουν περισσότερα ματς στην έδρα τους.
Πλέον για να πάρεις το πρωτάθλημα θα πρέπει να έχεις δρομολογήσει το πως θα έχεις φτιάξει το ρόστερ ακόμη και το πώς θα τους έχεις ξεκουράσει».

-Εάν η αλλαγή αυτή αποτελεί ένα δυνατό χαρτί στην «πώληση» του προϊόντος:
«Αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Είναι μέσα στις προτεραιότητες του προέδρου να κάνει και αυτό. Δεν είναι μόνο να το λέμε όμως όταν εμείς με τις δηλώσεις που κάνουμε δεν τιμούμε το προϊόν μας. Και τα λόγια παίζουν ποδόσφαιρο. Πρέπει να βάλουμε πίσω το «εγώ» και μπροστά το ποδόσφαιρο».

-για τα άλλα μοντέλα διεξαγωγής του πρωταθλήματος:
«Υπήρχαν άλλα δύο μοντέλα. Το πιο σημαντικό είναι να ξέρει ο κόσμος ότι για τα επόμενα χρόνια υπάρχει κάτι δεδομένο. Αυτό το μοντέλο θα το δούμε για έναν χρόνο και σε αυτόν θα προσέξουμε ποιες είναι οι παθογένειες του, το πώς λειτουργεί. Να σας πω μάλιστα ότι υπάρχει η σκέψη ένα από τα άλλα μοντέλα που τελικά δεν εφαρμόσθηκαν, να εφαρμοσθεί στη Σούπερ Λίγκα 2. Δηλαδή, αυτό με τον bonus round ή αυτό που τεμαχίζεται στα τρία η βαθμολογία».

-για την πρόταση να μην αφαιρούνται βαθμοί για επεισόδια εκτός γηπέδου:
Θεωρώ ότι δεν πρέπει να γίνονται επεισόδια. Είναι αυτονόητο αλλά θα πρέπει να ξεκινάμε από αυτό, να μην γίνονται φασαρίες και η ομάδα να έχει ευθύνη για να το προστατεύσει. Το πιο σημαντικό είναι να μην υπάρχουν εξοντωτικές ποινές. Για ό,τι γίνεται εκτός γηπέδου καλό είναι μην υπάρχουν ποινές. Να μην έχει μια ομάδα στο μυαλό της τι γίνεται εκτός».

-για τους δανεικούς:
«Υπάρχει λογική να μην υπάρχει αυτή η ασυδοσία, να μην παίρνεις τόσους δανεικούς από μια ομάδα»

[Πηγή: sport-fm.gr]