Ο Μωυσής Ελισάφ πέτυχε οριακά την εκλογή του στον Δήμο Ιωαννιτών κερδίζοντας τον απερχόμενο Δήμαρχο, Θωμά Μπέγκα. Ο κ. Ελισάφ κερδίζει τον Δήμο με μια οριακή πλειοψηφία περίπου 200 ψήφων.

Ο κ. Ελισάφ έγινε δεκτός στο εκλογικό του κέντρο με χειροκροτήματα, ενώ από τις πρώτες που τον συνεχάρησαν ήταν η κα Τατιάνα Καλογιάννη. Η νέα περίοδος της απλής αναλογικής, άλλωστε, απαιτεί ευρύτατες συνεργασίες για να κυβερνηθεί ο Δήμος.

Ο κ. Ελισάφ έκανε την παρακάτω δήλωση για το αποτέλεσμα

«Σήμερα τα Γιάννενα έκαναν μια μεγάλη ανατροπή, ένα μεγάλο άλμα προόδου. Αισθάνομαι βαθιά συγκίνηση και βαριά την ευθύνη απέναντι σε όλους τους συνδημότες μου.

Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όλους όσους μας στήριξαν σε αυτόν τον δύσκολο και επίπονο αγώνα. Θέλω να απευθυνθώ και σε όσους δεν μας ψήφισαν για να τους πω ότι οι εκλογές τελείωσαν και στη νέα εποχή θα πορευτούμε όλοι μαζί. Θέλω να συγχαρώ τον Θωμά Μπέγκα. Απευθυνόμενος στους επικεφαλής όλων των παρατάξεων τους διαβεβαιώνω ότι η επόμενη μέρα θα μας βρει μαζί, να ενώνουμε δυνάμεις για να πάμε τα Γιάννενα ψηλά.

Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου, όλα τα μέλη της παράταξης που ο καθένας από το δικό του μετερίζι έβαλε το λιθαράκι του για το σημερινό αποτέλεσμα. Με το ίδιο ήθος, με τις ίδιες αξίες και αρχές θα πορευτούμε τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Με ένα στόχο… Τα Γιάννενα της νέας εποχής»

Το ως τώρα αποτέλεσμα στα 159 από τα 161 εκλογικά τμήματα

B’ Γύρος  (Ενσ. 98,76%) Α’ Γύρος Μεταβολή
Ψήφοι % % %
1. ΓΙΑΝΝΕΝΑ – ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΕΛΙΣΑΦ ΜΩΥΣΗΣ του ΣΙΕΜΟΥ
17.526 50,33% 23,74% 26,59%
2. ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ-ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΜΠΕΓΚΑΣ ΘΩΜΑΣ του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
17.296 49,67% 30,62% 19,05%

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ