Μετά την περσινό άθλο στην Αλβανία, άλλη μια μεγάλη πρόκληση επτά ημερών, σε ελληνικά βουνά αυτή τη φορά, έφτασε στο τέλος της για τους Παναγιώτη Γεωργογιάννη και Δημήτρη Χαρίση.

Οι Έλληνες αναβάτες, μέλη της ομάδας Will2Way, συμμετείχαν με μηχανές ΚΤΜ στο δεύτερο και πιο απαιτητικό αγώνα του πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος Rally που διεξήχθη στο Καρπενήσι από τις 19 μέχρι τις 26 Μαΐου. Ο αγώνας συγκέντρωσε 270 συμμετοχές από όλη την Ευρώπη με μοτοσικλέτες quad και ssv, εκ των οποίων μόνο τρεις ήταν ελληνικές!

Μετά από επτά ημέρες οδήγησης και πάνω από 1.700 χλμ., οι δύο Γιαννιώτες τερμάτισαν στην 58η και 59η θέση της γενικής κατάταξης αντίστοιχα. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Γεωργογιάννης κατέλαβε την 8η θέση της κατηγορίας του (Μ2)  και ο Χαρίσης τη 15η (Μ3). Ο Στέλιος Καραμάνος, ο τρίτος Έλληνας που συμμετείχε στον αγώνα, τερμάτισε στην 70η θέση της γενικής κατάταξης.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα οι δύο Γιαννιώτες αναβάτες οδήγησαν έξυπνα αποφεύγοντας τα λάθη, είχαν πολύ καλό ρυθμό, ενώ άξια αναφοράς είναι η αλάνθαστη πλοήγησή τους μέσα στα βουνά.

Κομβικό σημείο του αγώνα αποτέλεσε η 4η ημέρα, κατά τη διάρκεια της οποίας οι δύο οδηγοί διήνυσαν 445 χλμ. με ώρα τερματισμού στις 22.30 μετά από 13μιση ώρες συνεχούς οδήγησης, δείχνοντας μεγάλο ψυχικό και σωματικό σθένος, αποφασιστικότητα και προσήλωση στο στόχο.

Η συμμετοχή από μόνη της σε έναν τέτοιο αγώνα είναι μεγάλη υπόθεση, πόσο μάλλον όταν συνοδεύεται από επιτυχή τερματισμό στις 60 πρώτες θέσεις.

Μετά το πέρας του αγώνα οι δύο οδηγοί δήλωσαν: «Δυστυχώς, δυσκολίες υπάρχουν συνέχεια στην καθημερινότητά μας που συχνά μας φτάνουν σε σημείο απογοήτευσης και παραίτησης από οποιαδήποτε προσπάθεια. Πιο σημαντική όμως είναι η ίδια μας η θέληση να δημιουργούμε εμπειρίες και εικόνες, να ζούμε καινούργιες καταστάσεις, να φτιάχνουμε εμείς οι ίδιοι το καθετί που ζούμε. Και σχεδόν πάντα βρίσκουμε τον τρόπο να ερχόμαστε όλο και πιο κοντά στο στόχο μας. Μη σταματάτε να ονειρεύεστε – και πάντα με κράνος»!

Αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια στάθηκαν οι:

Monster-shop Παπαθεοδώρου,

DNA Air Filters,

ΠΡΟΚΟΣ Group – Vodafone,

Most Wanted Warehouse,

Enduro Greece,

καθώς και η εκπομπή της ΕΡΤ «Αuto Μoto ΕRT» και οι ιστoσελίδες bikeit.gr και 2wo.gr, για τις εκτενείς αναφορές και αφιερώματα πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Will2Way where there is a Will, there is a Way

Facebook: Will2Way

Instagram: will2_way