Σε μία μεγάλη γιορτή αθλητική αλλά και κοινωνική εξελίχθηκαν τα Βίκος Street Relays των Ιωαννίνων, με πολλούς δρομείς και χιλιάδες κόσμου να κατακλύζουν την Πλατεία Μαβίλη.

Στη σκυταλοδρομία 4Χ1000 στις μικτές ομάδες υπήρχε άρωμα Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα που την αποτελούσαν οι κωπηλάτες Κατερίνα Νικολαϊδου, 4η στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και Στέφανος Ντούσκος, ο οποίος ήταν 6ος στο Ρίο το 2016.

«Είναι κάτι πολύ διαφορετικό για μας, αυτό το τρέξιμο που κάναμε σε ρυθμό σπριντ. Νικήσαμε τέσσερις κωπηλάτες μαζί, κάτι που σημαίνει ότι οι κωπηλάτες ανταποκρίνονται σε όλα τα αθλήματα. Μακάρι να είμαι εδώ και του χρόνου και να το ξανακάνουμε», δήλωσε η Κατερίνα Νικολαϊδου.

Στα 5 χλμ ανδρών, την πρώτη θέση πήρε ο Νέστορας Κολιός του ΑΓΣ Ιωαννίνων που δήλωσε: «Εκανε αρκετή ζέστη και δεν μπόρεσα να κατέβω τα 16 λεπτά που ήταν ο στόχος μου. Ηταν όμως πολύ ωραίος αγώνας και τώρα βάζω στόχο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα».

Στις γυναίκες, πρωτιά για τη Δήμητρα Ανδρούτσου που είπε: «Μετέχω κάθε χρόνο στα Βίκος Street Relays που γίνονται στα Γιάννενα, γιατί εδώ είναι ο τόπος μου. Είναι πολύ ωραίο να τρέχεις και να βλέπεις φίλους και γνωστούς να σε χειροκροτούν, σου δίνουν τη δύναμη να τρέξεις ακόμα γρηγορότερα. Ηταν πολύ καλά οργανωμένος ο αγώνας, το κλίμα ήταν καλό, λίγο η ζέστη ήταν πιο έντονη, αλλά κανένα πρόβλημα».

Οι νικητές ανά κατηγορία ήταν

5 χλμ.

Ανδρες

Νέστορας Κολιός  16:31

Αλέξανδρος Τζουμάκας  17:07

Βασίλης Τσιρώνης  17:44

Γυναίκες

Δήμητρα Ανδρούτσου  19:44

Φωτεινή Δάπκα  21:30

Μελίνα Φίνου  23:13

 

4Χ1000

Μικτή

Αρης Γραμμενιάτης, Κατερίνα Νικολαϊδου, Στέφανος Ντούσκος, Αγγελος Μπερής 14:49

Αλέξανδρος Τζουμάκας, Ελλη Αλεξίου, Ευαγγελία Νάκου, Δημήτρης Αυγήτας 15:02

Παύλος Ζώης, Νικολέτα Τζαβάρα, Δήμητρα Ανδρούτσου, Βασίλης Τσιρώνης  15:55

Ανδρες

Δημήτρης Στούπας, Ηλίας Σκουφής, Ναπολέων Νικολάου, Δημήτρης Σπυρογιώτης  15:50

Γιώργος Κάππας, Λεωνίδας Κοπίδης, Θανάσης Σταμπουλής, Βασίλης Σαραλιώτης  17:05

Χρήστος Κρικώνης, Σωκράτης Ντακαλέτσης, Χριστόφορος Κοστεγιάννης, Γιάννης Τσάβος  17:16

Γυναίκες

Χρύσα Γώγου, Ελλη Μπομπουλιάνη, Αγγελική Μεντή, Χρύσα Ανδρούτσου 16:45

Αναστασία Λώρα, Αγγελίνα Σκανδάλη, Μαρία Ρίνη, Μυρίνα Μυλωνά 17:39

Ασπα Γκόγκου, Πηνελόπη Γκόγκα, Χρύσα Κολτσίδα, Νικολέτα Χήτα 19:33

Οικογένειες

Μαρίνος Χήρας, Δημήτρης Χήρας, Μάριος Χήρας, Δημήτρης Χήρας  16:07

Παντελής Παππάς, Κωνσταντίνος Παππάς, Παντελής Παππάς, Κωνσταντίνος Παππάς 17:50

Φιλάρετος Κυριακάκης, Νικόλας Κυριακάκης, Φιλάρετος Κυριακάκης, Νικόλας Κυριακάκης  18:34

Το βραβείο για την πολυπληθέστερη ομάδα πήρε η Ε.Κ.Α. Δωδώνης. Αμέσως μετά τη λήξη των αγώνων, τη σκυτάλη παρέλαβε ο Tonis Sfinos που με την καταπληκτική live του εμφάνιση, διασκέδασε μικρούς και μεγάλους.

Την παρουσίαση των αγώνων, έκανε ο δημοφιλής Δημήτρης Ουγγαρέζος που ξεσήκωσε από νωρίς το κοινό των Ιωαννίνων.

Τα Βίκος Street Relays των Ιωαννίνων γίνονται από τον Δήμο Ιωαννιτών σε συνεργασία με τον Α.Γ.Σ. Ιωαννίνων, την Ε.Κ.Α. Δωδώνης και τον αρχαιότερο ελληνικό σύλλογο Ερμής 1877, καθώς επίσης και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Ηπείρου.

Η Βίκος, η κορυφαία ελληνική βιομηχανία νερών και αναψυκτικών, είναι ο Ονομαστικός Χορηγός των Street Relays για έκτη συνεχή χρονιά, ενώ η WATT+VOLT, η κορυφαία ελληνική εταιρεία παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών ενέργειας, είναι ο Μεγάλος Χορηγός των αγώνων. Επίσημος Χορηγός είναι η Interwetten, ένα από τα σημαντικότερα διεθνή brand names στο χώρο του online gaming, το οποίο συνδυάζει κορυφαία ασφάλεια και αξιοπιστία. Μεγάλοι υποστηρικτές είναι η κορυφαία εταιρεία αθλητικών ειδών Saucony, η νo 1 θερμαντική αναλγητική κρέμα Counterpain, η Arla Protein και τα καταστήματα αθλητικών ειδών Intersport.