Μόνιμος κάτοικος Ιωαννίνων αναμένεται να γίνει από το τέλος του μήνα ο κ. Αργύρης Γιαννίκης. Ο ομογενής προπονητής, που έχει καταγωγή από τα Τρίκαλα, βρίσκεται αυτές τις μέρες στη Γερμανία για να τακτοποιήσει τις τελευταίες λεπτομέρειες εν όψει της ανάληψης των καθηκόντων του στην ομάδα και δεν αποκλείεται να προλάβει να δει από κοντά και το 3o Βίκος cola cup που συνδιοργανώνουν η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα και η ΕΠΣΗΠ.

Η προετοιμασία για τη νέα σεζόν όλα δείχνουν ότι θα ξεκινήσει στα μέσα Ιουλίου, εν αναμονή βέβαια και των αποφάσεων της διοργανώτριας αρχής, όποτε αυτή συνεδριάσει για να λάβει αποφάσεις για το πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, 1, 8 ή 15 Σεπτεμβρίου. Οι πρώτες μέρες θα περάσουν με εργομετρικά και ιατρικές εξετάσεις, εν συνεχεία θα γίνουν προπονήσεις στο ΠΕΑΚΙ και 21 Ιουλίου προβλέπεται αναχώρηση για το Καρπενήσι που θα γίνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας για περίπου 15 μέρες.

Στο Καρπενήσι ο ΠΑΣ θα δώσει 2-3 φιλικά παιχνίδια με ομάδες που θα βρίσκονται την ίδια περίοδο μ’ αυτόν στη γραφική κωμόπολη της Ευρυτανίας και όταν η ομάδα επιστρέψει από το βουνό θα συνεχίσει τα φιλικά της, τα οποία θα κινηθούν στη γνωστή λογική των τελευταίων ετών και θα είναι με Παναιτωλικό, Κέρκυρα, Παναχαϊκή, Καραϊσκάκη κτλ.

Τα μεταγραφικά της ομάδας κινούνται με πιο αργούς ρυθμούς, αφού πρέπει να διευθετηθούν οι αποχωρήσεις από το ρόστερ. Το σημαντικότερο θέμα που έχει να αντιμετωπίσει η ομάδα είναι τι θα γίνει με τους ξένους. Αν ισχύσει ό,τι έγινε πέρυσι στη Football League, ο ΠΑΣ πρέπει να έχει στην ενδεκάδα 5 παίκτες ξένους ή κοινοτικούς (το ανώτερο ως 3 ξένοι και 2 κοινοτικοί, δεν μπορούν να είναι 4 ξένοι και 1 κοινοτικός) και 6 Έλληνες με δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική ομάδα. Αυτό σημαίνει ότι ο κ. Γιαννίκης θα πρέπει να κρατάει στον πάγκο 3  παίκτες από τους Κούζικ, Νάουμετς, Κάστρο, Πάντελιτς, Λίλα, Σεργκελασβίλι, Κρίζμαν και Λέο. Λογικά θα προκύψει αποχώρηση 1-2 παικτών, με πρώτο υποψήφιο τον Λίλα και δεύτερο τον Κούζικ. Δεν αποκλείεται για τη Super League 2 να προκύψει κάποια τροποποίηση του ΚΑΠ για τον αριθμό των ξένων.

Αν υπάρξουν αποχωρήσεις ξένων, είναι πιθανό ο ΠΑΣ να αποκτήσει έναν ακόμα και οι υπόλοιπες μεταγραφές θα είναι Ελλήνων παικτών.

Οι βασικές θέσεις που θα ψαχτεί για ενίσχυση η ομάδα είναι στόπερ, δεκάρι και ένας ακόμα επιθετικός και από εκεί και πέρα θα κοιτάξει για δεύτερες λύσεις, ανάλογα που θα προκύψουν κενά.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ