Το καλεντάρι της νέας σεζόν για το πρωτάθλημα της Super League 1 είναι έτοιμο και το sport-fm.gr παρουσιάζει τις ημερομηνίες-κλειδιά, καθώς και το πότε θα έχουμε εμβόλιμες αγωνιστικές.

Για πρώτη ίσως φορά από καταβολής Super League, εγκρίθηκε τόσο νωρίς πριν την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου ομόφωνα από το Δ.Σ. και τη Γ.Σ., το ετήσιο συνοπτικό πρόγραμμα της αγωνιστικής περιόδου 2019-20 και η προκήρυξη του πρωταθλήματος, τα οποία θα σταλούν άμεσα στην ΕΠΟ προς έγκριση, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στις ομάδες, τους φιλάθλους, τα τηλεοπτικά δίκτυα, αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους να κάνουν έγκαιρα τον προγραμματισμό τους.

Ειδικότερα, λαμβάνοντας υπόψη τις υποχρεώσεις της Εθνικής, τις ημερομηνίες των ευρωπαϊκών διοργανώσεων καθώς και τις ημερομηνίες για το Κύπελλο Ελλάδας, το πρωτάθλημα της Super League 1 θα ξεκινήσει στις 24 Αυγούστου 2019 και η «Κανονική Περίοδος» θα ολοκληρωθεί την 1η Μαρτίου 2020.

Κατά τη διάρκεια της «Κανονικής Περιόδου» θα διεξαχθούν 24 αγωνιστικές ημέρες Σαββατοκύριακο, καθώς και 2 αγωνιστικές μεσοβδόμαδα: στις 18-19/12/2019 και στις 22-23/1/2020.

Τα play offs (Θέσεις 1-6) θα ξεκινήσουν στις 7/3/2020 και θα ολοκληρωθούν στις 17/5/2020 (9 αγωνιστικές ημέρες Σαββατοκύριακο και μία εμβόλιμη στις 13/5/2020).

Τα play out (Θέσεις 7-14) θα ξεκινήσουν στις 14/3/2020 και θα ολοκληρωθούν στις 10/5/2020 (7 αγωνιστικές ημέρες Σαββατοκύριακο).

Σε ό,τι αφορά την κλήρωση του πρωταθλήματος, αποφασίστηκε να διεξαχθεί την Τρίτη 2 Ιουλίου, ενώ έγινε διεξοδική συζήτηση για τον τρόπο διεξαγωγής της κλήρωσης και για το αν θα επιλεγεί η διαδικασία που ακολουθείται στα πιο εμπορικά πρωταθλήματα των ευρωπαϊκών χωρών και αφορά στην κλήρωση με ειδικά κριτήρια, διατηρώντας παράλληλα το στοιχείο της τύχης στην κλήρωση.

Αποφασίστηκε παράλληλα ότι στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 60 χρόνων από την καθιέρωση της Α’ Εθνικής (1959-2019), η Super League θα πραγματοποιήσει μια πλειάδα εκδηλώσεων, επετειακών εκδόσεων και άλλων δραστηριοτήτων, οι οποίες θα καταδείξουν την ιστορική διάσταση του ποδοσφαίρου. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Super League, η οποία έτυχε ομόφωνης έγκρισης από τα μέλη του Δ.Σ. ενώ στο προσεχές διάστημα θα ανακοινωθούν περισσότερα στοιχεία.

Αναλυτικά οι αποφάσεις

Κατά τη σημερινή έκτακτη Γενική Συνέλευση και το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League αποφασίστηκαν, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Εγκρίθηκε ομόφωνα η Προκήρυξη Πρωταθλήματος Super League 1 (ανδρών), αγωνιστικής περιόδου 2019 – 2020.

2/ Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι Προκηρύξεις Πρωταθλημάτων Super League 1 Υποδομών Κ19 & Κ17, αγωνιστικής περιόδου 2019 – 2020.

3/ Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι τροποποιήσεις του Καταστατικού (άρθρο 1).

4/ Εγκρίθηκε ομόφωνα το ετήσιο συνοπτικό πρόγραμμα αγωνιστικής περιόδου 2019 – 2020.

5/ Η κλήρωση του νέου Πρωταθλήματος ορίστηκε για τις 2 Ιουλίου 2019.

6/ Αποφασίστηκε ομόφωνα η σύσταση επιτροπής αποτελούμενης από εκπροσώπους των ΠΑΕ ΑΕΛ, Ατρόμητος, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ και τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Super League, η οποία θα συζητήσει θεσμικά με τους αρμόδιους φορείς για θέματα εκ του Αθλητικού Νόμου 4603/2019 (Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού).

7/ Εξουσιοδοτήθηκε ομόφωνα ο πρόεδρος του Δ.Σ., προκειμένου να φέρει προσχέδιο σύμβασης για την κεντρική διαχείριση διαφημιστικών πινακίδων LED γηπέδων, προς έγκριση στο επόμενο Δ.Σ.

8/ Αποφασίστηκε ομόφωνα, όπως κατά την επόμενη αγωνιστική περίοδο πραγματοποιηθούν δύο εξωαγωνιστικές εκδηλώσεις που θα αφορούν: α) στους εορτασμούς για τα 60 χρόνια Α’ Εθνικής και β) στη συνεργασία της Super League με το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

9/ Ο κ. Σάκης Τσικνής (ΠΑΕ ΠΑΣ Λαμία) εξελέγη ομόφωνα ως εκπρόσωπος της Super League στην Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου.

10/ Επικυρώθηκε ομόφωνα η βαθμολογία Πρωταθλήματος Υποδομών Κ19, 2018 – 2019.

11/ Σύσσωμο το Δ.Σ. της Super League εύχεται ταχεία ανάρρωση στο γιο του τ. προέδρου της Super League κ. Ν. Πατέρα, ο οποίος τραυματίστηκε σε τροχαίο ατύχημα.

Η Επιτροπή Παρακολούθησης FIFA-UEFA, αποτελούμενη από τους κ.κ. Hubel, Fousek, Dervishi και Γεωργίου παρέστη στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. και, αφού ακούστηκαν απόψεις και έγιναν τοποθετήσεις από μέλη του Δ.Σ. και τα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης, συζητήθηκαν θεσμικά ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με γνώμονα την εξεύρεση λύσεων, με στόχο τη βελτίωση των δομών του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

[Πηγή: sport-fm.gr]

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ