image description

Τρία ελληνικά πληρώματα θα διεκδικήσουν τα τελευταία εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο από την προολυμπιακή ρεγκάτα που θα διεξαχθεί από 22-24 Μαΐου στη Λουκέρνη της Ελβετίας.

Πρόκειται για το διπλό σκιφ ελ βαρών των ανδρών με τα αδέλφια Λευτέρη και Γιώργο Κόνσολα (φωτό), το αντίστοιχο πλήρωμα των γυναικών με την Γεωργία Δημάκου και την Αναστασία Βόντζου καθώς και την τετράκωπο άνευ ελαφρών βαρών ανδρών με τους Στέφανο Ντούσκο, Γιάννη Πέτρου, Σπύρο Γιάνναρο και Θωμά Καραμήτρο.

Συνολικά στην προολυμπιακή ρεγκάτα της Λουκέρνης και στα 14 αγωνίσματα που θα δώσουν τις τελευταίες προκρίσεις θα πάρουν μέρος 400 αθλητές κι αθλήτριες από 47 χώρες.

Στα αγωνίσματα που θα πάρουν μέρος τα ελληνικά πληρώματα οι δυο πρώτοι νικητές από κάθε αγώνισμα θα πάρουν και τα πολύτιμα εισιτήρια. Αναφορικά στις συμμετοχές στην τετράκωπο θα πάρουν μέρος ακόμη 11 πληρώματα, στο διπλό σκιφ ελ βαρών ανδρών άλλα 12 πληρώματα ενώ τα λιγότερα θα αγωνιστούν στο διπλό σκιφ ελ βαρών γυναικών που μαζί με το ελληνικό φτάνουν τα επτά.

Η Εθνική ομάδα θα αναχωρήσει για τη Λουκέρνη στις 19 Μαΐου.