image description

Έλαμψε και το Σάββατο (29/6) το απόγευμα το κολυμβητήριο του ΠΕΑΚ Ιωαννίνων, στη Λιμνοπούλα, με τα αστέρια της Ελλάδας που συνεχίζουν να διαπρέπουν στο 27ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης Ανδρών Γυναικών και να ρίχνουν τη λάμψη τους με τις διακρίσεις που φέρνουν στη χώρα μας.

Άλλα τέσσερα μετάλλια μας χάρισαν οι Έλληνες αθλητές στους τελικούς της τρίτης ημέρας της διοργάνωσης, από τα οποία μάλιστα τα δύο χρυσά, ένα ασημένιο και ένα χάλκινο, με αποτέλεσμα να έχουν ανεβάσει τη συνολική συγκομιδή μέχρι στιγμής στα εννέα! Οι αγώνες στην πισίνα ολοκληρώνονται αύριο Κυριακή (30/6), ενώ τη Δευτέρα (1/7) θα γίνουν οι κούρσες στη λίμνη, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα η συγκομιδή να αυξηθεί ακόμα περισσότερο.

Η πιο θριαμβευτική στιγμή της ημέρας ήταν όταν έκαναν το εκπληκτικό 1-3 οι εκπρόσωποι της Ελλάδας στον τελικό των 50 μ. διπλά πέδιλα Ανδρών. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο 21χρονος Χρήστος Μπόνιας με 18.92, ανεβαίνοντας στο πιο ψηλό σκαλί του ευρωπαϊκού βάθρου, όπως είχε κάνει και πέρυσι στο Παγκόσμιο. Στην ίδια κούρσα, ο Στέφανος Αντωνιάδης πήρε το χάλκινο μετάλλιο με 19.21. Και οι δύο αποθεώθηκαν από το κοινό και έζησαν φανταστικές στιγμές κατά την ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου και την έπαρση της ελληνικής σημαίας στον πιο ψηλό ιστό.

Ο εθνικός μας ύμνος, όμως, ακούστηκε και λίγο αργότερα, μετά τη διεξαγωγή των γρήγορων σειρών στα 400 μ. διπλά πέδιλα Ανδρών. Ο εκπληκτικός 21χρονος Κωνσταντίνος Δρυγούτης ήταν ο ταχύτερος όλων και αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης κατακτώντας το δεύτερό του χρυσό μετάλλιο στους αγώνες. Ο χρόνος του, 3.29.24, αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ. Την αποθέωση γνώρισε και αυτός. Στο ίδιο αγώνισμα, ο Κωνστανίνος Λιβογιάννης πήρε την 5η θέση με 3.31.94.

Ο 23χρονος Αναστάσιος Μυλωνάκης εμφανίστηκε αποφασισμένος και πολύ ταχύς, στον τελικό των 50 μ. επιφάνεια Ανδρών, όπου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με 15.43. Ήταν το δεύετρο ατομικό του μετάλλιο στους συγκεκριμένους αγώνες. Στην ίδια κούρσα, ο Λουκάς Καρετζόπουλος ήταν 6ος με 16.21.

Η ομάδα σκυταλοδρομίας 4Χ200 επιφάνεια Ανδρών κατέκτησε την 5η θέση στον τελικό με 5.41.92. Την ομάδα αποτελούσαν οι Γιάννης Πιπινιάς, Βασίλης Κολιπέτρης, Νεκτάριος Τσιλικοχρύσος, Θωμάς Νταφόπουλος. Στο ίδιο αγώνισμα των Γυναικών, η ομάδα μας ακυρώθηκε.

Η Βασιλεία Τσιγκόια, εξάλλου, κατέκτησε την 6η θέση στον τελικό των 50 μ. επιφάνεια Γυναικών με 18.23.

ΔΥΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΡΕΚΟΡ

Στη διάρκεια των τελικών της τρίτης ημέρας των αγώνων καταρρίφθηκαν και δύο παγκόσμια ρεκόρ. Στα 400 μ. διπλά πέδιλα Γυναικών από την Σλοβάκα Ζουζάνα Χρασκόβα, που πρώτευσε με 3.44.65 και στη σκυταλοδρομία 4Χ200 επιφάνεια Γυναικών από την ομάδα της Ρωσίας, που κατέκτησε το χρυσό με 5.55.65.

Μπορείτε να δείτε πλούσιο φωτορεπορτάζ στο πάνω μέρος του δημοσιεύματος.

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα μπορείτε να τα δείτε ΕΔΩ.

Το πρόγραμμα των αγώνων ΕΔΩ.