Πλάνο για την Α1 καταστρώνει ο ΠΑΣ Γιάννινα από τη στιγμή που έγινε και επίσημο ότι θα συμμετάσχει στη μεγάλη κατηγορία. Σε συνέντευξη τύπου που παρέθεσε η διοίκηση με τον προπονητή και την αρχηγό της ομάδας, τόνισε ότι στόχος θα είναι η παραμονή και έθεσε και μακροπρόθεσμο στόχο για την κατασκευή ιδιόκτητου κλειστού προπονητηρίου. Τέλος, η διοίκηση κάλεσε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να προσφέρει στον ερασιτεχνικό αθλητισμό να έρθει κοντά στην ομάδα και να στηρίξει την προσπάθεια.

Αναλυτικά:

Γιώργος Μάστακας (πρόεδρος)

«Κάνουμε ένα μεγάλο και δύσκολο βήμα. Αγωνιστικά φτάσαμε στην πηγή αλλά δεν ήπιαμε νερό. Ήταν δύσκολο να φτάσουμε εδώ που είμαστε. Ξεκινήσαμε πέρυσι με στόχο να σωθούμε, αλλά πήγαμε μπαράζ και στο τέλος δικαιωθήκαμε, γιατί δεν κατέβηκε στο πρωτάθλημα ο Παναθλητικός Συκεών. Ήμασταν οι πρώτοι επιλαχόντες και αποδεχτήκαμε τη μεγάλη πρόκληση, γιατί έχουμε πολύ μεγάλους συμπαραστάτες δίπλα μας. Το Ζαγόρι θα είναι δίπλα μας, τα SEP Markets Παπαδόπουλος και πολλές γιαννιώτικες επιχειρήσεις που έχουν δείξει ανταπόκριση. Ξεκινάμε μια χορηγική προσπάθεια προς τις μικρές επιχειρήσεις για να σταθούμε στα πόδια μας γερά.

Έχουμε μεγάλο όραμα, αλλά για φέτος θα παλέψουμε να σωθούμε. Θέλουμε τη συμπαράσταση του κόσμου. Κύριος στόχος θα είναι η σωτηρία, αλλά οι αντίπαλοι μας θα ξέρουν ότι για να μας κερδίσουν θα πρέπει να χύσουν αίμα, δάκρυα και ιδρώτα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό και θέλουμε τον κόσμο συμπαραστάτη δίπλα μας.

Θα είμαστε ανοιχτοί στα ΜΜΕ, ό,τι θέλετε θα είμαστε ανά πάσα στιγμή δίπλα σας. Θα είναι κάτι νέο για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό μετά από 25 περίπου χρόνια που ο ΑΓΣΙ είχε παίξει στην Α1 στο βόλεϊ των ανδρών.

Σε πόσο διάστημα θα υπάρχει ετοιμότητα για διαρκείας και ποιος θα είναι ο μεταγραφικός σχεδιασμός: «Εμείς ξεκινήσαμε έναν σχεδιασμό για την Α2. Μας ήρθε αργά η ενημέρωση, όπως συμβαίνει συνήθως στην Ελλάδα και αλλάξαμε κάπως τον σχεδιασμό μας. Τα κορίτσια που πήραμε είναι οι καλύτερες στην ηλικία τους πανελληνίως. Τώρα αναγκαστικά θα κάνουμε και κάποιες μεταγραφές ξένων παικτριών, οι οποίες θα γίνουν άμεσα. Είμαστε πάρα πολύ αισιόδοξοι, δεν θέλουμε να φορτώσουμε με άγχος την ομάδα και θα προσπαθήσουμε να περάσουμε μια ωραία χρονιά.

Τα εισιτήρια διαρκείας θα ανακοινωθούν σύντομα. Δυστυχώς έχουμε ένα μικρό κλειστό. Είναι ένα πρόβλημα που ακολουθεί την περιοχή μας επί χρόνια. Τα δεδομένα θα ήταν τελείως διαφορετικά».

Για τις 40 μέρες που χάθηκαν στον σχεδιασμό και τι μέτρησε να δηλώσει συμμετοχή η ομάδα: «Χωρίς τη στήριξη των χορηγών μας δεν θα γινόταν αυτό το βήμα, αλλά τη στήριξη την είχαμε και στην Α2. Απλά τώρα θα ανέβουν λίγο τα μπάτζετ. Για μας το σημαντικότερο είναι να δούμε τι εστί Α1στα άλλα αθλήματα, πλην ποδοσφαίρου. Κι αυτό είναι μια μεγάλη πρόκληση. Στην αρχή ήμασταν αρνητικοί στο να δηλώσουμε συμμετοχή, αλλά τελικά το κάναμε, αν και δεν ξέρουμε τι θα αντιμετωπίσουμε. Το αποφασίσαμε και θα «εξοπλίσουμε» το «οπλοστάσιό» μας όσο καλύτερα μπορούμε».

Για το ποιοι θα βοηθήσουν οικονομικά, εκτός των χορηγών: «Το Δ.Σ., εγώ και ο κ. Μιχαήλ. Δεν υπάρχει κάποιος άλλος. Καλοδεχούμενος όποιος άλλος το επιθυμεί. Λειτουργούμε δημοκρατικά και οι αποφάσεις είναι συλλογικές και όχι του προέδρου μόνο. Δεν σας κρύβω ότι κάποιες φορές χάνω κιόλας (σ.σ. γέλια). Όλοι όσοι αγαπάνε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό είναι καλοδεχούμενοι κι αυτό σημαίνει ότι δεν θα βγάλουν λεφτά. Ερασιτεχνικός αθλητισμός δεν σημαίνει να βγάλω, αλλά να προσφέρω».

Ο κ. Σιαμέτης πρόσθεσε σε αυτό το σημείο «επιθυμώ οι φίλαθλοι και όλος ο κόσμος να αντιμετωπίσουνε με πολύ σεβασμό και εκτίμηση τις κοπέλες. Και τελευταίοι να βγούμε δεν θα σημαίνει κάτι. Δεν πρέπει να δημιουργούμε στόχους παραπάνω απ’ αυτούς που μπορεί να έχει η ομάδα. Το λέω για να μην τις κατακεραυνώσουμε στην πρώτη δυσκολία».

Για την έλλειψη μεγάλου κλειστού ο κ. Μάστακας είπε: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα του ερασιτεχνικού αθλητισμού είναι αυτό ακριβώς. Αν θες να πας μπροστά, να δημιουργήσεις βάσεις και να έχεις διάρκεια, πρέπει να έχεις ανάλογες εγκαταστάσεις, αλλιώς δεν βγαίνει το πρότζεκτ. Ούτε από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό δεν βγαίνει. Έχουμε κάνει δύο πλάνα, έχουμε μιλήσει με τον κ. Παπαδόπουλο και το συζητάμε πολύ έντονα το κομμάτι ενός προπονητικού κέντρου. Υπάρχουν κάποιες διαδικασίες που έχουν να κάνουν με το ελληνικό δημόσιο. Είναι σίγουρο όμως ότι την επόμενη διετία θα υπάρχει ιδιόκτητο προπονητικό κέντρο για την ομάδα. Αισιοδοξούμε».

Γιώργος Σιαμέτης (προπονητής)

«Σήμερα ζούμε μια ιστορική στιγμή για το γιαννιώτικο μπάσκετ. Για πρώτη φορά γιαννιώτικη ομάδα θα συμμετέχει στην ανώτερη κατηγορία κι αυτή θα είναι το γυναικείο τμήμα του ΠΑΣ Γιάννινα. Αν μου έλεγε κάποιος πριν 7 χρόνια που άρχισα να ασχολούμαι με το γυναικείο μπάσκετ ότι κάποια στιγμή θα ήμασταν στη συνέντευξη τύπου και θα ανακοινώνουμε τη συμμετοχή μας στην Α1, σίγουρα θα τον περνούσα για τρελό. Όχι γιατί σαν άνθρωπος δεν έχω φιλοδοξίες και όνειρα αλλά σίγουρα θα πίστευα ότι θα είναι από δύσκολο ως ακατόρθωτο. Τελικά σ’ εμάς όμως βρήκε ανταπόκριση αυτό που λέμε στα μικρά παιδιά ότι όποιος έχει πίστη και υπομονή σ’ αυτό που κάνει, τότε κάποια στιγμή οι κόποι του ανταμείβονται. Ο πρωταθλητισμός χρειάζεται κι άλλα πράγματα, τα οποία μας προσέφερε ο κ. Μάστακας.

Ξέρω που πηγαίνουμε και πόσο δύσκολο θα είναι αυτό που κάνουμε. Υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες, αλλά έχω πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στις παίκτριες που έχω και που έρχονται. Θα δουλέψουμε σκληρά στο γήπεδο, θα δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας, ώστε οι φίλαθλοι να είναι περήφανοι γι’ αυτό που θα βλέπουν. Είναι στο dna μας να ξεκινάμε ως αουτσάιντερ και στο τέλος να δίνουμε μεγάλη χαρά στους φιλάθλους».

Ντίνα Σαρηγιαννίδου (αρχηγός ΠΑΣ Γιάννινα WBC)

«Είναι τιμή μου που θα αγωνίζομαι μ’ αυτή τη φανέλα στην Α1. Ήταν κάτι που ήθελα, αν όχι όλα τα χρόνια που είμαι στην ομάδα, τα 4 τελευταία σίγουρα. Δουλεύουμε πολύ σκληρά στο γήπεδο και ελπίζω και οι κοπέλες που θα έρθουν να δουλέψουν κι εκείνες εξίσου σκληρά, γιατί πρέπει να παλέψουμε μέσα στο γήπεδο».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ