image description

Την προπονητική του ομάδα ενισχύει ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων με ένα καινούριο μέλος που είναι σίγουρο ότι θα συμβάλλει τα μέγιστα στην περαιτέρω ανοδική πορεία του ιστορικού σωματείου, το οποίο εδώ και 65 χρόνια υπηρετεί σταθερά και με συνέπεια τη Γιαννιώτικη Κωπηλασία.

Ο λόγος για τον δύο φορές Ολυμπιονίκη (Λονδίνο 2012 και Ρίο 2014) και Παγκόσμιο Πρωταθλητή Γιάννη Τσίλη, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα προπονητή στην κατηγορία αρχαρίων αθλητών του Ν.Ο.Ι. σε συνεργασία με τους Δημήτρη Δερέκα και Βασίλη Ευθυμίου. Σημειώνεται εδώ ότι ο Γιάννης είναι ενεργός αθλητής του Ομίλου και σήμερα, έχοντας λάβει μάλιστα μέρος με επιτυχία στο φετινό Πανελλήνιο πρωτάθλημα Ανδρών του Σχινιά!

Σε δήλωσή της η Πρόεδρος του Ν.Ο.Ι. Μάρθα Παλαιοπάνου ανέφερε τα ακόλουθα: «Ο Γιάννης Τσίλης δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Παιδί του Ομίλου μας εδώ και πολλά χρόνια, από την πρώτη στιγμή που βρέθηκε εδώ ως αρχάριος αθλητής, μας έχει κάνει όλους πολλές φορές περήφανους με τις επιτυχίες του. Στο εξής θα προσφέρει τις υπηρεσίες του στο σωματείο και τη Γιαννιώτικη Κωπηλασία και ως προπονητής. Ως Διοίκηση είμαστε όλοι σίγουροι ότι θα κάνει το καλύτερο δυνατό για να πάει ο Ν.Ο.Ι. ακόμα πιο ψηλά, προετοιμάζοντας νέους πρωταθλητές και, γιατί όχι, Ολυμπιονίκες. Καλωσορίζουμε λοιπόν τον Γιάννη και ως προπονητή και καλούμε τα Γιαννιωτόπουλα να έρθουν στον Όμιλο να τον γνωρίσουν από κοντά και να διδαχθούν από αυτόν τα μυστικά του πρωταθλητισμού».

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Τσίλης τόνισε τα εξής για το νέο αυτό κεφάλαιο που ανοίγει στην αθλητική του διαδρομή: «Μετά από πολλά χρόνια ενασχόλησής μου με την κωπηλασία σε υψηλό επίπεδο ως αθλητής, έφτασε η στιγμή να μεταδώσω τις γνώσεις και την εμπειρία μου στους μικρούς αθλητές και μελλοντικούς προπονητές. Νιώθω πολύ χαρούμενος γιατί το να γίνω προπονητής είναι κάτι που ήθελα πάρα πολύ. Προσωπικά δε μπορώ να ζήσω χωρίς να υπάρχει κάποια πρόκληση στη ζωή μου και έτσι βλέπω και αυτή την ευκαιρία. Δηλαδή το να μπορέσω να ανταπεξέλθω στις ανάγκες και τις απαιτήσεις του ρόλου του προπονητή είναι μία νέα πρόκληση για μένα. Ως αθλητής μπορώ να πω ότι τα κατάφερα περίφημα τόσα χρόνια. Αυτή τη φορά όμως θα προσπαθήσω από την αρχή να χτίσω κάτι καινούργιο από μια άλλη πλευρά. Θα χρησιμοποιήσω όλες τις γνώσεις και τις εμπειρίες μου για να τα καταφέρω και ελπίζω να έρθουν μέρες που θα καμαρώνω τους “δικούς” μου αθλητές σε ένα μεγαλύτερο επίπεδο από αυτό που εγώ έφτασα ως αθλητής».