Ημερίδα του συνδέσμου προπονητών Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, με κεντρικό ομιλητή τον κ. Γιάννη Πετράκη μαζί με το τεχνικό επιτελείο του, με θέματα:  -Τακτική-στρατηγική σύστημα εναντίον συστήματος, -Προπόνηση δύναμης. Μία διαφορετική προσέγγιση στο ποδόσφαιρο, -Ατομική βελτίωση ποδοσφαιριστή και Aντιμετώπιση καταστάσεων σε μπάλες που βγαίνουν στην πλάτη της άμυνας -σουτ.

O κ. Μήτσης που είχε αναλάβει τον ρόλο του παρουσιαστή αρχικά κάλεσε στο βήμα να χαιρετήσουν τους κυρίους Ανέστη Ζώη, Περικλή Βασιλάκη, Ηλία  Φίλο, τον πρόεδρο ΕΠΣ Θεσπρωτίας κ. Γεωργίου και τον κ.  Κούκο, ενώ επιδόθηκαν και τιμητικές πλακέτες στους τρεις ομιλητές.

tseliopoylos-zavogiannis

Στη συνέχεια το λόγο έλαβαν οι συνεργάτες του κ. Πετράκη, με τον κ. Τσελιόπουλο προπονητή τερματοφυλάκων τους ΠΑΣ Γιάννινα, να αναλύει το θέμα αντιμετώπιση καταστάσεων σε μπάλες που βγαίνουν στην πλάτη της άμυνας -σουτ, δείχνοντας κάποια video από τον αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Παναθηναϊκό.

Επόμενο θέμα ακολούθησε  -η προπόνηση δύναμης. Μία διαφορετική προσέγγιση στο ποδόσφαιρο, με τον κ. Βασίλη Αλεξίου να  εξηγεί μέσα από γραφήματα τη σημασία της προπόνησης για την απόκτησης δύναμης  και πως αυτή πρέπει να γίνεται, ενώ στην συνέχεια παρουσίασε κάποια video με ασκήσεις που ακολουθούν οι παίκτες του ΠΑΣ και μπορεί ο οποιοσδήποτε να εκτελέσει.

alexioy-kleitsas-big

Τέλος τον λόγο πήρε ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα κ. Γιάννης Πετράκης μιλώντας για το θέμα:Tακτική-στρατηγική σύστημα εναντίον συστήματος. O coach της ομάδας των Ιωαννίνων, αφού έδειξε κάποια γραφήματα με συστήματα και ορισμένα video αναλύοντας συγκεκριμένους αγώνες της σεζόν,  συζήτησε με τους προπονητές για όποιες απορίες και ερωτήσεις είχαν να κάνουν και αποκάλυψε πως οδηγήθηκε φέτος στη σκέψη της αλλαγής του συστήματος στον ΠΑΣ Γιάννινα σε 3-5-2, καθώς έβλεπε τους παίκτες του στη διάρκεια της σεζόν να μην παίζουν απλά, αλλά να κάνουν εξεζητημένα πράγματα, ενώ είχε χάσει κι έναν από τους βασικούς του ακραίους παίκτες, τον Τσάβες.

Κλείνοντας τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους και τους ευχήθηκε ο,τι καλύτερο στην συνέχεια της καριέρας τους.