Στο καλύτερο αθλητικό κέντρο της Ελλάδας για προετοιμασίες ομάδων εξελίσσεται το Καρπενήσι, το οποίο μέσα σε διάστημα 1 μήνα θα φιλοξενήσει έντεκα διαφορετικές αποστολές, εννιά από ομάδες Super League 1 και 2 και δύο ομάδες υποδομών, αυτές της ΑΕΚ. Και δεν αποκλείεται να υπάρξει και συνέχεια αργότερα για ομάδες που θα θελήσουν να κάνουν κάτι έξτρα.

Το Καρπενήσι θα προτιμήσει για 7η συνεχόμενη χρονιά (επί εποχής Χριστοβασίλη) και ο ΠΑΣ Γιάννινα, που εκτός από το ότι η ομάδα είναι ικανοποιημένη από την προσφορά υπηρεσιών, έχει τη δυνατότητα να συναντήσει κι άλλες ομάδες που θα κάνουν την προετοιμασία τους εκεί κι αυτό δίνει τη δυνατότητα να κλειστούν 1-2 ακόμα φιλικά παιχνίδια, εκτός από τα 4 που έχουν ανακοινωθεί με ΑΕΛ και Παναιτωλικό τον Αύγουστο.

Η τελευταία φορά που επελέγη άλλος προορισμός και όχι το Καρπενήσι, ήταν το καλοκαίρι του 2012, όπου η προετοιμασία με Χριστόπουλο είχε γίνει στα Τρία Πέντε Πηγάδια, ενώ πιο πριν η ομάδα προτιμούσε το Ελατοχώρι και μάλιστα το 2011 είχε γίνει ένα στάδιο προετοιμασίας με τον Ντεμόλ στο Ελατοχώρι και στη συνέχεια έγιναν 3 φιλικά στο Ζέεφελντ της Αυστρίας.

Οι ημερομηνίες προετοιμασίας ομάδων στο Καρπενήσι:

ΠΑΣ Γιάννινα: 22 Ιουλίου – 1 Αυγούστου

ΠΑΣ Λαμία: 15-27 Ιουλίου

Λεβαδειακός: 28 Ιουλίου-13 Αυγούστου

Πανιώνιος: 11-23 Ιουλίου

Πλατανιάς: 5 – … Αυγούστου

ΑΕΛ: 15-28 Ιουλίου

Τρίκαλα: 31 Ιουλίου -13 Αυγούστου

ΝΠΣ Βόλος: 20 Ιουλίου – 2 Αυγούστου

Παναιτωλικός: 22 Ιουλίου – 2 Αυγούστου

ΑΕΚ (Κ20): 1-13 Αυγούστου (Avaris)

ΑΕΚ (Κ17): 5-11 Αυγούστου (Avaris)