Αγιασμός και πρώτη συγκέντρωση για τη νέα χρονιά θα υπάρχει σήμερα (Τετάρτη) για τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα, που ολοκλήρωσαν χθες τα εργομετρικά και τις ιατρικές τους εξετάσεις. Η πρώτη προπόνηση είναι προγραμματισμένη για τις 18:30 στο «Ζωσιμάδες» και όχι στο ΠΕΑΚΙ όπως τα προηγούμενα χρόνια και φυσικά θα είναι ανοιχτή για το κοινό, με τον κ. Γιαννίκη να έχει σχεδιάσει και μια μικρή επίδειξη για το σκεπτικό που θα ακολουθηθεί τη νέα σεζόν.

Τα δεδομένα φέτος είναι τελείως διαφορετικά από τη στιγμή που η ομάδα υποβιβάστηκε. Οι μεγάλες προσδοκίες για Ευρώπη κτλ αυτομάτως εξέλειψαν και στη θέση τους βρίσκεται μόνο ένας στόχος, η άμεση επάνοδος στον… ποδοσφαιρικό χάρτη, αφού δυστυχώς η Super League 2 δεν συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας και το επίπεδο του ποδοσφαίρου είναι σαφώς πιο χαμηλό.

Από την άλλη μεριά, όμως, ο ΠΑΣ Γιάννινα μετά από αρκετά χρόνια δεν ξεκινά με στόχο τη γρήγορη παραμονή και ό,τι καλύτερο στη συνέχεια, αλλά έχει ξεκαθαρισμένο στόχο και κανείς δεν συμβιβάζεται με οτιδήποτε λιγότερο από την άνοδο. Διαφάνηκε άλλωστε και στις δηλώσεις προέδρου και προπονητή, ενώ από τον κ. Γιαννίκη μπήκε και μία παράμετρος που έκανε κατευθείαν «γκελ» στον κόσμο και αυτή έχει να κάνει με το ελκυστικό ποδόσφαιρο και την επιστροφή της περηφάνιας του για την ομάδα. Τα προηγούμενα δύο χρόνια το θέαμα ήταν σε πτωτική πορεία. Έτσι, η αλλαγή προσώπων και καταστάσεων που προέκυψε φέτος το καλοκαίρι μέσα στην ομάδα δίνει την ελπίδα σε όλους για κάτι διαφορετικό και κυρίως για επανεκκίνηση.

Στην πρώτη της ομάδας αναμένεται να είναι άπαντες παρόντες, πλην Κάστρο, μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεσή του και θα προστεθούν επίσης οι νέες μεταγραφές, αλλά και κάποια παιδιά των υποδομών που θα προωθηθούν από φέτος στη μεγάλη ομάδα.