Ο Α.Ο. Ανατολής ανακοινώνει τη μετεγγραφή των αθλητών Βλέτσα Ιωάννη και Μίνη Ευάγγελου ως εκπαιδευόμενους επαγγελματίες στην ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Η μετεγγραφή των δυο (πρώην πλέον) αθλητών του Α.Ο. Ανατολής και νυν της ΠΑΕ Ολυμπιακός έρχεται ως αποτέλεσμα της συστηματικής δουλειάς που γίνεται στις υποδομές του Α.Ο. Ανατολής που με συνέπεια τροφοδοτούν τις ομάδες των υποδομών της Super League με πολλά υποσχόμενους αθλητές.

Ο Γιάννης Βλέτσας (γεν. 2005) εκπαιδευόταν στην Ακαδημία του Α.Ο. Ανατολής από 6 χρονών. Ήταν βασική μονάδα στην Κ14Α του Α.Ο. Ανατολής καθώς και στη Μεικτή της Ε.Π.Σ. Ηπείρου. Τον Ιούνιο του 2019 συμμετείχε στο Αναπτυξιακό Camp της Εθνικής Ελλάδας στο Καρπενήσι.

Ο Βαγγέλης Μίνης (γεν. 2005) διαμένει μόνιμα στο Ζερβοχώρι Θεσπρωτίας. Η οικογένειά του ωστόσο δεν φοβήθηκε κόπων προκειμένου ο Βαγγέλης να συμμετέχει συστηματικά στις προπονήσεις και στους αγώνες της των υποδομών του Α.Ο. Ανατολής και της Μεικτής της Ε.Π.Σ. Ηπείρου. Μια επιλογή που δικαιώθηκε με τη μετεγγραφή του στην ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Και οι δυο νεαροί αθλητές είναι αξιόλογοι χαρακτήρες και σημαντικές προσωπικότητες και η οικογένεια του Α.Ο. Ανατολής τους εύχεται καλή επιτυχία και σταδιοδρομία στη ζωή τους.

Πριν δυο χρόνια καθιερώθηκε η θέση του Τεχνικού Διευθυντή και δημιουργήθηκε σαφές οργανόγραμμα λειτουργίας της Ακαδημίας του Α.Ο. Ανατολής. Η οργάνωση των υποδομών και η συνεχής προσπάθεια εξέλιξης των νεαρών αθλητών του Σωματείου που έχει ως «κέντρο το παιδί», συμβάλλει πρωτίστως στην προσωπική και αθλητική συγκρότηση των νεαρών αθλητών. Με γνώμονα την προαγωγή του χαρακτήρα και της κοινωνικότητας του νεαρού αθλητή, τα παιδιά προοδεύουν τόσο ως άνθρωποι όσο και ως αθλητές.