Μονή προπόνηση είχε και σήμερα (Σάββατο) το πρόγραμμα για τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ Γιάννινα, οι οποίοι προπονήθηκαν στο “Ζωσιμάδες”. Αύριο (Κυριακή) οι παίκτες θα έχουν ρεπό για να προετοιμάσουν τα προσωπικά τους πράγματα για το ταξίδι στο Καρπενήσι, όπου η ομάδα θα κάνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της μέχρι την 1η Αυγούστου.

Μέχρι στιγμής δεν έχει κλειστεί κάποιο φιλικό στο βουνό και πιθανόν να μη γίνει, αφού η ομάδα είναι ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο για να δει ο κ. Γιαννίκης το επίπεδο αφομοίωσης όσων δουλεύει.

Αυτό που έχει σημασία να σημειωθεί μετά τις πρώτες 3-4 προπονήσεις που έγιναν είναι ότι ξεκαθαρίζει κάπως το τοπίο για τις πιθανές θέσεις που θα αξιοποιηθούν ορισμένοι παίκτες. Για παράδειγμα οι Ράντοβατς και Νάουμετς προορίζονται για δεκάρια όταν η ομάδα θα χρησιμοποιεί σύστημα όπως το 4-2-3-1 που επί Πετράκη ο ΠΑΣ δεν το έπαιξε σχεδόν ποτέ.

Ο Καρτάλης και προσωρινά ο Μπουκουβάλας θα είναι οι αριστεροί μπακ εως ότου επιστρέψει ο Λάσα και μέχρι να γίνει μεταγραφή. Αποστολόπουλος και Οικονομόπουλος οι δεξιοί μπακ. Σιόντης, Λιάσος, Γροσδάνης ή και Νικολιάς οι αμυντικοί χαφ εως ότου γίνει κι εδώ μεταγραφή παίκτη αντί του φευγάτου Κάστρο. Φυσικά ο Νικολιάς μπορεί να παίξει άνετα και στην επιθετική τριπλέτα στα άκρα της ή ακόμα και δεκάρι. Οχτάρια θα είναι οι Πάντελιτς και επίσης μπορεί να αγωνιστεί ο Γροσδάνης ακόμα και ο Λώλης που παίζει εξίσου καλά ως δεκάρι. Στα εξτρέμ θα προτιμηθούν παίκτες όπως οι Παμλίδης, Ξύδας, Ελευθεριάδης, Πήλιος ή ακόμα και ο Παπαδόπουλος. Φουνταριστοί στην επίθεση μπορούν να αγωνιστούν οι Κρίζμαν και Λέο. Και φυσικά υπάρχει πληθώρα σε στόπερ, αλλά οι περισσότεροι χωρίς μεγάλη εμπειρία. Εκεί θα προτιμώνται παίκτες όπως οι Σκόνδρας, Ζιούλης, Γώγος, Βασιλάκης, Πανουργιάς και Ζώγκος.

Τέλος, για τη θέση του τερματοφύλακα τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, αφού θα αγωνίζονται οι Γιαννίκογλου, Περιστερίδης και Βενετικίδης.

Αυτά ως πρώτα και πολύ πρώιμα συμπεράσματα, αφού στη συνέχεια ο κ. Γιαννίκης μπορεί να διακρίνει κι άλλα χαρακτηριστικά στους παίκτες και να τους αξιοποιήσει αναλόγως.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την τελευταία προπόνηση στα Γιάννενα πριν την αναχώρηση για Καρπενήσι, ατομικό ακολούθησαν οι Πάντελιτς (ο Σέρβος στο Καρπενήσι αναμένεται να μπει σε κανονικό ρυθμό) και Ζιούλης, ενώ οι υπόλοιποι είχαν στο πρόγραμμα ασκήσεις γυμναστικής και στη συνέχεια πρόγραμμα τακτικής υπό τις οδηγίες του προπονητή κ. Γιαννίκη.
Επόμενη προπόνηση το απόγευμα της Δευτέρας στο Καρπενήσι.