Ο Ναυτικός Όμιλος Ιωαννίνων αναδείχθηκε μεγάλος πρωταγωνιστής στη β΄ φάση του 85ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας που διεξήχθη στην Παμβώτιδα, κατακτώντας στο σύνολο τέσσερα χρυσά κι ένα χάλκινο μετάλλιο.

Η αυλαία των αγώνων έπεσε σήμερα το μεσημέρι, παρουσία εκατοντάδων θεατών στις κερκίδες του ΠΕΑΚΙ, με το αγώνισμα της Οκτακώπου των Παίδων, στο οποίο η κυριαρχία του Ομίλου ήταν εντυπωσιακή καθώς τα δύο πληρώματά του που έλαβαν μέρος κατέκτησαν την πρώτη και την τρίτη θέση με τον Ν.Ο. Ηγουμενίτσας να παίρνει τη δεύτερη. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι τόσο στις Οκτάκωπες όσο και στα υπόλοιπα αγωνίσματα πολλοί νεαροί Γιαννιώτες κωπηλάτες δοκιμάστηκαν για πρώτη φορά σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα αποδεικνύοντας με τις πρωτιές τους ότι αποτελούν μία πολύ ελπιδοφόρα «φουρνιά» αθλητών που είναι σίγουρο ότι θα πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια τόσο στους ελληνικούς όσο και στους διεθνείς στίβους.

Ο Ν.Ο.Ι εκτός από την Οκτάκωπο Παίδων κέρδισε επίσης το Τετραπλό Σκιφ Κορασίδων, την Τετράκωπο μετά Παίδων και το Διπλό Σκιφ των Παίδων. Μετά την ολοκλήρωση και της β΄ φάσης το σωματείο καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στους πίνακες της γενικής βαθμολογίας και των μεταλλίων. Πρωταθλητής και Πολυνίκης αναδείχθηκε ο Ν.Ο. Θεσσαλονίκης.

Τα μετάλλια
Πιο αναλυτικά, στη β΄ φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας ο Ν.Ο.Ι. κατέκτησε τα εξής χρυσά μετάλλια:
*Στο Τετραπλό Σκιφ Κορασίδων με τις Κων/να Σιατερλή – Κατερίνα Γκόγκου – Καλυψώ Μαργαρίτη – Αλίκη Γκρέμου.
* Στην Τετράκωπο μετά Παίδων με τους Σπύρο Γεωργίου – Θανάση Μάστακα – Τηλέμαχο Γκίνη – Ανδρέα Καρέτσο – Λάμπρο Μπότη (πηδαλιούχος).
* Στην Οκτάκωπο Παίδων με τους Αλέξη Βαρθολομαίο – Γιώργο Καππά – Λεωνίδα Κοπίδη – Αλέξανδρο Μάντζιο – Βασίλη Τηλέλη – Θανάση Σταμπούλη – Βασίλη Σαραλιώτη – Θοδωρή Παπαδιώτη – Ιάσονα Κιτσάκο (πηδαλιούχος).
Χάλκινο μετάλλιο, τέλος, κατέκτησε η δεύτερη Οκτάκωπος του Ομίλου με τους Νίκο Μπαλλά – Βασίλη Κυρίτση – Αποστόλη Σδράλη – Κώστα Τσακίρη – Παύλο Αναγνώστου – Θωμά Δάσκαλο – Βαγγέλη Κουτσαβέλη – Κώστα Τσαμπαλά – Θοδωρή Ζαγορίσιο (πηδαλιούχος).

Oι δηλώσεις
«Το τέλος του 85ου Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας μας κάνει πολύ αισιόδοξους. Πολύ υψηλό το επίπεδο των παιδιών που συμμετείχαν σ’ αυτό, πολύ καλές οι επιδόσεις και αισιοδοξία ότι η Κωπηλασία θα έχει καλή συνέχεια σε διεθνές επίπεδο», τόνισε σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας Γιάννης Καρράς.

Όσον αφορά στη διοργάνωση των αγώνων στα Γιάννενα, ο κ. Καρράς είπε ότι όλα πήγαν πολύ καλά προσθέτοντας πως «είμαστε σε μία διαρκή ανακατασκευή των εγκαταστάσεων και ευελπιστούμε ότι μέχρι τα τέλη του μήνα θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για να είμαστε έτοιμοι για το Πανευρωπαϊκό Νέων στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου. Πιστεύω ότι θα έχουμε μία πολύ καλή διοργάνωση και σ’ αυτό που θα κάνει τη χώρα μας και την πόλη των Ιωαννίνων γνωστή σ’ όλο τον κόσμο».