Στέφανος Ντούσκος, Θανάσης Παλαιοπάνος και οι αδελφοί Άρης Γραμμενιάτης και Γιώργος Γραμμενιάτης θα λάβουν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων!

Μία από τις μεγαλύτερες φετινές διοργανώσεις της Κωπηλασίας, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για αθλητές κάτω των 23 ετών, θα διεξαχθεί τις επόμενες ημέρες στην Σαρασότα της Φλόριντα, στις ΗΠΑ και η Ελλάδα θα λάβει μέρος σ’ αυτό με επτά πληρώματα. Τρία από αυτά θα έχουν και Γιαννιώτικη συμμετοχή!

Πιο συγκεκριμένα, από πλευράς του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων στην ελληνική αποστολή συμπεριλαμβάνονται τέσσερις επίλεκτοι αθλητές, οι οποίοι κουβαλούν στους ώμους τους τη Γιαννιώτικη Κωπηλασία με τη μακρά ιστορία των διακρίσεων, την οποία καλούνται να σηκώσουν για μία ακόμη φορά ψηλά. Πρόκειται για τον Ολυμπιονίκη του Ρίο Στέφανο Ντούσκο, ο οποίος θα αγωνιστεί στο Σκιφ Νέων Ανδρών, για τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή και Πρωταθλητή Ευρώπης Θανάση Παλαιοπάνο, ο οποίος θα τρέξει στη δίκωπο άνευ Νέων Ανδρών με τον επίσης Παγκ. Πρωταθλητή Γιάννη Καλανταρίδη και για τα αδέλφια Άρη και Γιώργο Γραμμενιάτη που θα αγωνιστούν στη Δίκωπο άνευ ελαφρών βαρών. Για τον Γιώργο Γραμμενιάτη αυτή είναι η πρώτη συμμετοχή σε τόσο μεγάλη διοργάνωση, καθώς μέχρι τώρα έχει φτάσει να αγωνιστεί μέχρι και σε βαλκανικά πρωταθλήματα.

Όλη η ελληνική αποστολή αποτελείται από αθλητές με μεγάλες διακρίσεις και η παράδοση αναμένεται να συνεχιστεί και στη Σαρασότα. Οι αγώνες του Παγκόσμιου Νέων ξεκινούν την Τετάρτη και θα διαρκέσουν ως το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.