Με τον νέο Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, συναντήθηκε ο πρόεδρος της Ένωσης Super League 2 και Football League, Λεωνίδας Λεουτσάκος. Ο πρόεδρος της Ένωσης ενημέρωσε τον νέο Υφυπουργό για το καυτό θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Ο κ. Αυγενάκης απάντησε ότι ο ίδιος έχει εισηγηθεί θετικά για τα όσα έχουν συμφωνηθεί, αλλά η τελική απόφαση θα ληφθεί από άλλους Υπουργούς. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, απάντησε ότι εντός δέκα ημερών το όλο θέμα θα έχει διευθετηθεί, ούτως ώστε οι ομάδες να γνωρίζουν τι ακριβώς θα γίνει.

Αναλυτικά:

Με κύριο θέμα τα τηλεοπτικά πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του προέδρου της Ενωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β Εθνικής κατηγορίας Super League 2 – Football League κυρίου Λεωνίδα Λεουτσάκου και του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο κ. Λεουτσάκος, υπογράμμισε την αναγκαιότητα να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα της αναδιάρθρωσης στο οικονομικό, προκειμένου να ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Επεσήμανε δε, τα τεράστια έξοδα που έχουν να καλύψουν οι 26 ομάδες, δίνοντας έμφαση στις μετακινήσεις, τα έξοδα διαιτησίας και τη φορολογία.

Παράλληλα ζήτησε την άμεση επαναλειτουργία της ΕΕΑ ενώ του κατέθεσε και σχετικό έγγραφο για το θέμα της ανανέωσης της άδειας διεξαγωγής αγώνων των γηπέδων Super League 2 και Football League.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός δήλωσε πως η εισήγησή του για τα τηλεοπτικά είναι θετική αλλά την απόφαση λαμβάνουν οι κ.κ. Σταϊκούρας, Πέτρας και Μενδώνη. Υπογράμμισε ωστόσο, πως το όλο θέμα θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.

Ο κ. Αυγενάκης τέλος, αποδέχθηκε την πρόσκληση του προέδρου της Ενωσης να παρευρεθεί στις κληρώσεις των Πρωταθλημάτων SL2 και Football League.