Στη δημοσιότητα δόθηκαν την Τετάρτη 24 Ιουλίου οι προκηρύξεις των πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Ηπείρου. Οι δηλώσεις συμμετοχής πρέπει να κατατεθούν ως τις 9 Αυγούστου και οι ημέρες έναρξης των αγώνων του πρωταθλήματος καθορίζονται ως εξής:

α) Για την Α΄ κατηγορία την 21- 22/09/2019

β) Για την Β’ κατηγορία την  21- 22/09/2019 και

γ) Για την Γ΄ κατηγορία την  28- 29/09/2019.

Βάσει της με Αρ. Πρωτ. 11149/7-3-2019 γνωμοδότησης της ΕΠΟ, το σωματείο “ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ” που δεν συμμετείχε πέρυσι στη Γ’ Εθνική όπως και σε καμία άλλη κατηγορία, έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στη Β΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία. Σε περίπτωση δήλωσης συμμετοχής του σωματείου “ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ” στη Β΄ Ερασιτεχνική αυτό θα προστεθεί ως υπεράριθμο σε έναν από τους δύο ομίλους. 

Από φέτος μπαίνουν και πλέι-άουτ στη Β’ Ερασιτεχνική.

Από την Α΄ Κατηγορία προβιβάζεται απευθείας ο πρωταθλητής. Υποβιβάζονται ΤΕΣΣΕΡΑ (4) Σωματεία. Θα υποβιβαστούν απευθείας τα τρία τελευταία σωματεία και θα γίνουν αγώνες κατάταξης μεταξύ των ομάδων που κατέλαβαν την 11η-12η και 13η θέση.

Από τη Β΄ Κατηγορία θα προβιβαστούν στην Α΄ Ερασιτεχνική κατηγορία ΤΕΣΣΕΡΑ (4) Σωματεία. Προβιβάζεται η πρώτη ομάδα από κάθε όμιλο της Β’ ερασιτεχνικής κατηγορίας. Επίσης στην Α’ κατηγορία θα προβιβαστεί από κάθε όμιλο ξεχωριστά, ο πρώτος σε βαθμούς, μετά από μονούς αγώνες κατάταξης (πλέι–οφ) στους οποίους θα λάβουν μέρος, ο δεύτερος, τρίτος, τέταρτος της βαθμολογίας της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος του κάθε ομίλου.

Στην Β΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία ΔΕΝ θα γίνουν αγώνες κατάταξης (πλέι-οφ) εφόσον η διαφορά στη γενική βαθμολογία του 2ου από τον 4ο είναι ίση ή μεγαλύτερη από ΕΠΤΑ (7) βαθμούς. Τότε στην Α΄ Ερασιτεχνική ανεβαίνουν οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο.

Στη Β΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία θα υποβιβαστούν απευθείας οι δύο τελευταίες ομάδες, και θα διεξαχθούν αγώνες κατάταξης (πλέι-άουτ) στους οποίους θα συμμετέχουν ο 12ος, ο 13ος και ο 14ος. ΔΕΝ θα γίνουν αγώνες κατάταξης (πλέι-άουτ) στη Β΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία εφόσον η διαφορά στη γενική βαθμολογία του 12ου από το 14ο είναι ίση ή μεγαλύτερη από ΕΠΤΑ (7) βαθμούς.  Σε αυτή την περίπτωση υποβιβάζεται ο 14ος.

Η διεξαγωγή αγώνα μπαράζ για πιθανή άνοδο στην Α’ Ερασιτεχνική μεταξύ των ομάδων που θα τερματίσουν δεύτερες στα πλέι-οφ, θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των ομάδων της Ένωσής που θα συμμετέχουν στη Γ’ Εθνική.

Στη Γ’ Ερασιτεχνική θα υποβιβαστούν συνολικά 6(ΕΞΙ) ΣΩΜΑΤΕΙΑ, τρία από κάθε όμιλο.

Δείτε αναλυτικά τις προκηρύξεις ΕΔΩ