Στον «χάρτη» των διεθνών πρωταθλημάτων του Θαλάσσιου Σκι και μάλιστα με αξιώσεις έχει μπει πλέον ο στίβος στο κανάλι της Αμφιθέας, στη λίμνη Παμβώτιδα, που από σήμερα Πέμπτη και μέχρι την Κυριακή, φιλοξενεί την τέταρτη υψηλού επιπέδου διοργάνωση, μέσα σε λίγα χρόνια.
image description

Πρόκειται για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Θαλασσίου Σκι 35+ 2019 (IWWF 2019 Europe and Africa Water Ski 35+ Championships Ioannina), στο οποίο συμμετέχουν 105 αθλητές από 21 χώρες. Ανάμεσά τους, η 20μελής Εθνική Ομάδα της χώρας μας, που διεκδικεί μεγάλες διακρίσεις και μετάλλια.

Ήδη, οι εγκαταστάσεις και η διοργάνωση έχουν αποσπάσει τις θετικότατες εντυπώσεις των αθλητών που προπονούνται τις τελευταίες ημέρες στο κανάλι της Αμφιθέας, όπως αποτυπώθηκε στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν η Πρόεδρος του Ομίλου Θαλασσίου Σκι «Παμβώτις» Κατερίνα Χαρίση, ο Αντιπρόεδρος του Ομίλου Σωτήρης Χατζής, ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Θαλασσίου Σκι και κριτής Δήμος Αλεξόπουλος και η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια και μέλος της Εθνικής Ομάδας Αγγελική Ανδριοπούλου.

«Είναι μια πολύ μεγάλη διοργάνωση και μέχρι τώρα, όπως και στις προηγούμενες διοργανώσεις, οι αθλητές έχουν μείνει πάρα πολύ ευχαριστημένοι από τις εγκαταστάσεις και την οργάνωση», σημείωσε η κ. Χαρίση και κάλεσε τους Γιαννιώτες να απολαύσουν το εντυπωσιακό θέαμα που θα προσφέρουν οι αθλητές για τις επόμενες τέσσερις ημέρες.

«Μπορεί οποιοσδήποτε να επισκεφθεί το κανάλι, είναι χαρά για εμάς και για τους αθλητές να υπάρχει κοινό και όποιος έρθει μπορεί να περάσει μια ωραία ημέρα, καθώς οι αγώνες γίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια, και ο θεατής είναι πολύ κοντά στον στίβο. Θα το ευχαριστηθούν, γιατί είναι πραγματικά ένα πολύ θεαματικό άθλημα», σημείωσε και ευχαρίστησε τους χορηγούς και όσους συνέβαλλαν στη διοργάνωση και ιδιαίτερα την Περιφέρεια Ηπείρου και τον Δήμο Ιωαννιτών. Ευχήθηκε δε στο μέλλον να υπάρξει μεγαλύτερη υποστήριξη και από την πολιτεία.

Στις συνεχείς προσπάθειες αναβάθμισης των εγκαταστάσεων στο κανάλι της Αμφιθέας αναφέρθηκε ο κ. Χατζής. «Είμαστε μια μικρή ομάδα, αλλά μια υπολογίσιμη δύναμη στην Ευρώπη», σημείωσε και ευχήθηκε η διοργάνωση να είναι απόλυτα επιτυχημένη, προκειμένου να ακολουθήσουν και νέες διεκδικήσεις και φυσικά, οι αθλητές να πετύχουν τους στόχους τους.

Τα Γιάννενα έχουν εδραιωθεί πλήρως στην Παγκόσμια Ομοσπονδία ως ένας από τους καλύτερους χώρους για τη διεξαγωγή μεγάλων αγώνων και μέσα σε ελάχιστα χρόνια, είναι το τέταρτο μεγάλο πρωτάθλημα που διοργανώνουν ο Όμιλος «Παμβώτις», η Ομοσπονδία και η κοινωνία των Ιωαννίνων, όπως ανέφερε ο κ. Αλεξόπουλος.

«Το δεύτερο σημείο που θέλω να πω είναι ότι το κανάλι θεωρείται επίσης ένα από τα καλύτερα μέρη για την πραγματοποίηση των αγώνων. Δεν είναι μόνο η οργάνωση, ο κόσμος της πόλης και η φιλοξενία, αλλά είναι και το τεχνικό κομμάτι, το οποίο καλύπτει τις ανάγκες αγώνων τέτοιου επιπέδου. Είμαι πολύ χαρούμενος που οι προσπάθειες της Προέδρου, του Αντιπροέδρου, του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου έχουν αποτέλεσμα και είμαι σίγουρος ότι, και στο μέλλον, η Παγκόσμια Ομοσπονδία θα δώσει πολύ μεγάλους αγώνες σε αυτό το πολύ όμορφο μέρος», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Αλεξόπουλος σημείωσε ότι αποτελούν επιπλέον πλεονεκτήματα, πέρα από το γεγονός πως η πόλη «αγκαλιάζει» τους αθλητές, η εύκολη πρόσβαση μέσω και του αεροδρομίου των Ιωαννίνων και η ποιότητα του νερού.

«Το αεροδρόμιο το οποίο είναι στα 2 χλμ, είναι ότι καλύτερο μπορεί να ζητήσει κανείς, γιατί υπάρχουν μέρη στον κόσμο, καταπληκτικά για σκι, αλλά είναι στο πουθενά. Το δεύτερο είναι η ποιότητα του νερού. Μπορεί να μοιάζει μαύρο, αλλά είναι πεντακάθαρο, τα σκάφη δεν δημιουργούν κατάλοιπα, κατά συνέπεια οι ξένοι αθλητές που έρχονται περνούν καλά σε επίπεδο διαμονής και αγωνιστικό», σημείωσε.

Για έναν καταπληκτικό στίβο για το άθλημα του Θαλασσίου Σκι, έκανε λόγο από την πλευρά της η κ. Ανδριοπούλου, σημειώνοντας πως η ελληνική ομάδα θα αγωνιστεί με στόχο όσο το δυνατόν μεγαλύτερες και περισσότερες διακρίσεις.

«Έχουν κάνει καταπληκτική δουλειά εδώ και θεωρείται στην Ευρώπη ένας από τους καλύτερους στίβους. Αυτό κάνει τους αθλητές να θέλουν να έρθουν να αγωνιστούν εδώ και η αναγνώριση έρχεται και από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία που δίνει τόσα πρωταθλήματα στην πόλη των Ιωαννίνων. Είμαστε μια τεράστια ομάδα φέτος, έχουμε 20 πολύ καλούς αθλητές, πάμε για μετάλλια και χρειαζόμαστε όλους να έρθετε να μας χειροκροτήσετε και να μας δώσετε δύναμη. Είμαστε στην Ελλάδα, θέλουμε τη συμμετοχή του κόσμου», σημείωσε.

Η κ. Ανδριοπούλου σημείωσε επίσης την συνεχή ανάπτυξη του αθλήματος μέσα από νέους αθλητές και επιδόσεις, αλλά και το εντυπωσιακό θέαμα που προσφέρει.

Οι αγώνες ξεκίνησαν από τις 8 το πρωί και συνεχίζονται μέχρι τη δύση του ηλίου, ενώ στον χώρο διατίθεται καφές και catering.

H τελετή έναρξης της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί αύριο Πέμπτη, στις 7 το απόγευμα στον χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας στο Κάστρο των Ιωαννίνων, ενώ η τελετή λήξης την Κυριακή 29 Ιουλίου, στις 8 το βράδυ, στο ξενοδοχείο Epirus Palace.