image description

Μπορεί να ξεκίνησε με αναβολή τεσσάρων ωρών η 5η μέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος U23 στην Σαρασότα της Φλόριντα λόγω κακών καιρικών συνθηκών, αλλά τα αποτελέσματα των ελληνικών πληρωμάτων βοήθησαν να ξεχαστεί γρήγορα η ταλαιπωρία. Δυο ρεκόρ Παγκοσμίου πρωταθλήματος με διαφορά λίγων λεπτών δεν έχουν πετύχει ποτέ ξανά τα ελληνικά πληρώματα.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με έναν «πυραυλοκίνητο» Στέφανο Ντούσκο(ΦΩΤΟ). Ο Γιαννιώτης κωπηλάτης πήρε την 1η θέση στον προημιτελικό του σκιφ και κατευθείαν την πρόκριση για τον ημιτελικό του αγωνίσματος με χρόνο 6.42.97 καταρρίπτοντας ταυτόχρονα κατά περίπου 4 δευτερόλεπτα το ρεκόρ Παγκοσμίου πρωταθλήματος που κατείχε εδώ και 8 χρόνια, από το 2011 στο Άμστερντάμ ο Γερμανός Τρζουμπίνσκι με χρόνο 6.46.61 . Αρκετά πίσω ο δεύτερος Κιρούτα από τη Ρουμανία με 6.47.00 και τρίτος ο Αυστραλός Κένεντι με 6.52.80.

Συγκλονιστική ήταν για μια ακόμη κούρσα και η δίκωπος των κοριτσιών όπου οι Χριστίνα Μπούρμπου-Μαρία Κυρίδου ήταν οι μεγάλες νικήτριες στον ημιτελικό και πήραν με διαφορά την πρώτη θέση και την πρόκριση για τον μεγάλο τελικό της Κυριακής τερματίζοντας σε χρόνο 6.58.68 πετυχαίνοντας κι αυτές νέο ρεκόρ Παγκοσμίου πρωταθλήματος καταρρίπτοντας εκείνο της Νέας Ζηλανδίας από το 2014 στο Βαρέζε με 7.02.89.

Η Τρίτη πρόκριση της ημέρας ήρθε από το διπλό σκιφ των κοριτσιών. Οι Αννέτα Κυρίδου-Δήμητρα Τσαμοπούλου (ΦΩΤΟ) έκαναν επίσης σπουδαία κούρσα και πήραν την 1η θέση στον επαναληπτικό τερματίζοντας σε 6.57.54 σφραγίζοντας έτσι κι αυτές την παρουσία τους στον μεγάλο τελικό. Τέλος ο Χαράλαμπος Ντινενής π[ήρε την 1η θέση στον ημιτελικό Γ-Δ του σκιφ ελ βαρών με χρόνο 7.03.87 και θα αγωνιστεί στον τελικό Γ για τις θέσεις 13-18.

Το Σάββατο οι μεγάλοι τελικοί των δικώπων 

To Σάββατο έχει προγραμματιστεί να διεξαχθούν οι δυο τελικοί των δικώπων των αγοριών με τη συμμετοχή των Καλανδαρίδη-Παλαιοπάνο και των κοριτσιών με τις Μπούρμπου-Κυρίδου. Επίσης οι Γκαϊδατζής-Παπακωνσταντίνου θα πάρουν μέρος στον ημιτελικό του διπλού ελ βαρών , ο Στέφανος Ντούσκος στον ημιτελικό του σκιφ , τα αδέλφια Γραμμενιάτη στον μικρό τελικό της δικώπου άνευ ελ βαρών, και ο Χαράλαμπος Ντινενής στο τελικό Γ του σκιφ ελ βαρών.