image description

Η λαμπρή παράδοση της Γιαννιώτικης Κωπηλασίας συνεχίζεται! Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για αθλητές κάτω των 23 ετών, μία από τις μεγαλύτερες φετινές διοργανώσεις του αθλήματος, που διεξήχθη στη Σαρασότα των ΗΠΑ οι Πρωταθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων κατέκτησαν δύο μετάλλια, ανεβάζοντας στο βάθρο την πόλη τους και το άθλημα!

Το πρώτο μετάλλιο ήρθε χθες από τον Θανάση Παλαιοπάνο, ο οποίος έδωσε τη μάχη με τη Δίκωπο νέων ανδρών παρέα με τον αθλητή από τον Βόλο Γιάννη Καλανταρίδη. Οι δύο Παγκόσμιοι Πρωταθλητές κατάφερναν να ανέβουν στο βάθρο παίρνοντας την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο με χρόνο 6.33.09 Το χρυσό κατέκτησε η Ρουμανία με 6.29.24 και το ασημένιο η Λιθουανία με 6.31.01. Οι δύο Έλληνες κωπηλάτες ήταν σταθεροί σε όλη τη κούρσα και δεν έμειναν σε κανένα σημείο εκτός διεκδίκησης μεταλλίου.

Πριν από λίγη ώρα, πάλι, ήταν η σειρά του Στέφανου Ντούσκου, να ανεβάσει στο βάθρο του Παγκόσμιου την Ελλάδα και τη Γιαννιώτικη Κωπηλασία. Ο έκτος Ολυμπιονίκης του Ρίο πήρε τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο στο Σκιφ νέων ανδρών, κάνοντας για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα μία εκπληκτική κούρσα!

Πολύ καλή εμφάνιση στο Παγκόσμιο της Σαρασότα έκαναν και οι αδελφοί Άρης και Γιώργος Γραμμενιάτης με τη Δίκωπο άνευ ελαφρών βαρών, οι οποίοι αγωνίστηκαν στον μικρό τελικό όπου πήραν την πρώτη θέση με χρόνο 6.54.06 και κατέλαβαν την έβδομη θέση στη γενική.

***
Η Διοίκηση, οι προπονητές και όλη η αθλητική οικογένεια του Ν.Ο.Ι. συγχαίρουν τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές τους και εύχονται ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον.
Συγχαίρουν επίσης τις Ελληνίδες χρυσές Πρωταθλήτριες Αννέτα Κυρίδου και Δήμητρα Τσαμοπούλου (Διπλό Σκιφ νέων γυναικών) και Χριστίνα Μπούρμπου και Μαρία Κυρίδου (Δίκωπος άνευ) για τις μεγάλες διακρίσεις τους.